Η «λιγότερη Ευρώπη» θα οδηγήσει στην έξοδο και άλλες χώρες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Η «περισσότερη Ευρώπη» δεν πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση του αυταρχισμού και του απολυταρχισμού, αλλά αντίθετα σε μία «κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε.

Για το Brexit, συνέχισε ο Α. Τσίπρας, ευθύνεται η Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων», η Ευρώπη του Βορρά και του Νότου, ενώ όσον αφορά τον λαϊκισμό, εκτίμησε ότι αυτός τροφοδοτήθηκε από την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει η Ε.Ε.

Αναφερόμενος στο ελληνικό δημοψήφισμα, εξήγησε ότι το «ναι» θα συνεπαγόταν σκληρότερα μέτρα, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς δέσμευση για το χρέος και με πλεονάσματα 4,5%.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ολαντ

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, Α. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Κοινή εκτίμηση ήταν η ανάγκη για επαναθεμελίωση των αξιών της δημοκρατίας, της κοινωνικής προστασίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη.

Σχετική είδηση: Ξεκινούν οι διήμερες εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το άρθρο: