Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη δήλωσε: Δεν υπάρχει απόφαση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και όποτε υπάρξει συμφωνία θα έρθει στη Βουλή.

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι γίνονται συγκεκριμένες διπλωματικές κινήσεις για να εξευρεθεί λύση που θα επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση κοινοβουλευτικά και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχει μυστική συμφωνία, διευκρίνισε σχετικά με τα όσα ακούγονται και γράφονται και επισήμανε ότι αν γίνουν οι κινήσεις καλής θέλησης και σε θέματα αλυτρωτισμού, θα υπάρξει έδαφος για περαιτέρω συνεργασία και οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης.

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών με τον κ.Νίμιτς στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη θα είναι διερευνητική και πως θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκτίμησε ότι επειδή θα επιδιωχθεί σύγκλιση κοινοβουλευτικά η όποια απόφαση θα ληφθεί υπόψη και από την Εκκλησία.

Για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει ενιαία γραμμή των κομμάτων που συγκυβερνούν, ανέφερε, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τηρεί υπεύθυνη στάση τη στιγμή που άφησε το θέμα σε εκκρεμότητα τόσα χρόνια, και κλείνει το μάτι της στην εθνικιστική της συνιστώσα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: