Ανακοίνωση σχετικά με την κλήση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη για απολογία στην Κρατική Ασφάλεια, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει ότι η κλήση του κ. Λαφαζάνη έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διευκρινίζει ότι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας.

«Είναι ντροπή και υποκρισία να προσπαθεί ατέχνως και ψευδώς η ΓΑΔΑ να κρυφτεί πίσω από την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να δικαιολογήσει ματαίως την αυθαίρετη κλήση μου να απολογηθώ για χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας», απαντά ο Π. Λαφαζάνης.

«Είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τέτοιου είδους πρακτικές έχουν στόχο τον εκφοβισμό του λαόύ και εκθέτουν την κυβέρνηση»,, αναφέρει το ΚΚΕ.

Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: