Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορέσει η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση, είπε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ως τέτοιες ανέφερε την κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα μας, το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά φτάνουν στα επίπεδα του 2009, δηλαδή προ μνημονίου, την πορεία του Χρηματιστηρίου και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Moody’s.

Ερωτηθείσα για τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, είπε ότι «δεν προέκυψαν στο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων», προσθέτοντας ότι «όταν ανέλαβε η τωρινή κυβέρνηση, τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονταν σε 7 δισ. Και από τα 86 δισ. του τρίτου προγράμματος, τα 7 δισ. προορίζονται για τα χρέη που είχε το Δημόσιο προς τους ιδιώτες».

Αναφορικά με την υπόθεση του «ναρκοπλοίου» Noor1 και την Εξεταστική που ζητά η ΝΔ, είπε πως «όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στην κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς και τώρα που διάφορες υποθέσεις γίνονται αντικείμενο Εξεταστικών επιτροπών ή οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επειδή δεν της βγαίνει η καταστροφολογία στοχεύει κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια προσπάθεια να τον εξομοιώσει με πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής».

«Ο κ. Καμμένος δεν έχει τίποτα να κρύψει και γι’ αυτό ο ίδιος ζήτησε Προανακριτική. Εξάλλου πήγε και κατέθεσε στην Εισαγγελία για την υπόθεση Noor 1 και για άλλες σχετιζόμενες υποθέσεις. Εδώ έχουμε την περίπτωση όπου ένας ισοβίτης ζήτησε να μιλήσει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και του συνέστησε να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη, ως όφειλε. Δεν υπάρχει καμία αξιόποινη πράξη. Είναι θλιβερό να παρακολουθεί ο ελληνικός λαός ένα ρεσιτάλ εμμονής από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Πάνου Καμμένου» είπε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας: «Όλη η υπόθεση του Noor1 διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και καλό είναι να την αφήσουμε να κάνει το έργο της για τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σημείωσε δε, ότι «η ΝΔ δεν έχει καμία πρόταση για την επόμενη ημέρα, δεν της βγαίνει το αφήγημα της καταστροφολογίας και έχει εγκλωβιστεί στη ρητορική του προηγούμενου διαστήματος περί εκλογών».

Τέλος, για την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε, ότι «αν θεωρείται περίεργο (από την αντιπολίτευση) ότι μια πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου η οποία συνταξιοδοτήθηκε και δίνει αμισθί νομικές συμβουλές στον πρωθυπουργό, άλλο τόσο είναι περίεργο και περισσότερο, ένας εν ενεργεία δικαστικός- αρεοπαγίτης, όπως ήταν ο κ. Χ. Αθανασίου, να κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΝΔ. Νομίζω εκεί πρέπει να δούμε ευρύτερα το θέμα των θεσμών στη χώρα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εξουσίες στη χώρα, εκτελεστική, δικαστική, νομοθετική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: