«Τα λάθη και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός», τονίζει σε συνέντευξή του στο newpost.gr ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ανέτρεψε τότε τη ΝΔ και όχι κάποιοι από το εξωτερικό. «Δυστυχώς όλα εκείνα για τα οποία προειδοποιήσαμε βγήκαν αληθινά», επισημαίνει ο κ. Σαμαρας και προειδοποιεί: «Όσο συνεχίζονται αυτά τα λάθη, ο «λογαριασμός» θα μεγαλώνει». Την αντίδραση κύκλων της κυβέρνησης προκάλεσε η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά.

Διαψεύδει τον Γ. Βαρουφάκη

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί «παραμύθια για δράκους» τη ρητορική της κυβέρνησης που δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και τον κ. Σόιμπλε για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας.

Διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ότι ο κ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, λέγοντας ότι απλά θέλει να δώσει «άλλοθι» στον εαυτό του και στον ΣΥΡΙΖΑ, και υπεραμύνεται της προόδου που είχε συντελεστεί στη χώρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

«Δεν λέει την αλήθεια! Είχαμε κι εμείς τις κόντρες μας κατά καιρούς και με την τρόικα και με τον κ. Σόιμπλε. Αλλά επί δικής μας κυβερνήσεως, τον Νοέμβριο του 2014, δηλαδή πολύ αργότερα απ’ ό,τι ισχυρίζεται τώρα ο κ. Βαρουφάκης, το Εurogroup και ο κ. Σόιμπλε ψήφισαν ομόφωνα ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει οριστικά από τα μνημόνια! Και μάλιστα, ένα χρόνο και πλέον νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε τότε το πρόγραμμα», υπογραμμίζει στη συνέντευξη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις» από τη συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στηρίζει τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και τονίζει πως σήμερα, όπως πάντα, παραμένει υπηρέτης των συμφερόντων της πατρίδας.

«Αμετανόητος, υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές του»

«Μονάχα με συμπόνια μπορεί να υποδεχθεί κανείς τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά. Αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές που εκπόνησε με τον κυβερνητικό του εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίον έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις», σε αντίθεση βέβαια με τον ελληνικό λαό», σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με τη συνέντευξη Σαμαρά.

Όπως επισημαίνουν, «αρνούμενοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα, ελπίζουν ακόμα -μάταια- στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, διεκδικώντας μία διεστραμμένη ιστορική δικαίωση και μία νέα εφόρμηση στην εξουσία, για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως συμφερόντων».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «σε πλήρη ταύτιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπερασπίζεται πλήρως τους ακραίους κύκλους των δανειστών και τα επιχειρήματά τους, για να μπορέσει να οικοδομήσει το πολιτικό του αφήγημα».

Η κοινωνία του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη, άλλοι πρέπει να προβληματιστούν, καταλήγουν.

Ρεπορτάζ: Γ. Ευθυμίου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: