“Υπάρχει σήμερα ένα θέμα -αυτό των Σκοπίων- που ταλαιπωρεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλα τα Βαλκάνια. Και υπάρχει η ευκαιρία να λυθεί”, είπε για το Σκοπιανό ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, στην ΕΡΤ, όπου εμφανίστηκε μαζί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν εμπιστεύομαι αυτή τη κυβέρνηση,γιατί υπάρχουν σήμερα υπουργοί , που όταν δίναμε τη μάχη στο Βουκουρέστι, δήλωναν ότι δεν έχουμε πρόβλημα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατονομάζοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

‘Ετσι όπως το χειρίζεται η κυβέρνηση η λύση είναι καταδικασμένη, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία ομογένεια και δεν έχει προσπαθήσει να εξασφαλίσει εθνική συναίνεση, ενώ θα μπορούσαμε από κοινού να δώσουμε μάχη και να προστατέψουμε τα εθνικά συμφέροντα.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλίες του αφήνει παράθυρα σε λεπτομέρειες.

Η θέση που έχει η ελληνική κυβέρνηση και μ΄ αυτή προσέρχεται στη διαπραγμάτευση είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Είναι η θέση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τη δεκαετία του 90, τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Σαφέστατα δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης», είπε απαντώντας σε ερώτηση περί διαφωνίας του Πάνου Καμμένου.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη έφερε το ζήτημα της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ για τη θέση της Εκκλησίας, η οποία «άφηνε αιχμές για ταύτιση με χρυσαυγίτικες απόψεις». Έκανε λόγο για «μη σοβαρότητα της κυβέρνησης» και επεσήμανε τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν ο ΥΠΕΞ και ο ΥΕΘΑ. Επεσήμανε τέλος, ότι επί Καραμανλή υπήρξε πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: