Για λαϊκισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «φιλοδώρημα» το επίδομα των 400 ευρώ στους νέους άνεργους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προωθούνται, επισημαίνοντας πως «δεν είναι μεταρρύθμιση το να δίνουμε 400 ευρώ στους άνεργους νέους. Αυτό είναι λαϊκισμός και φιλοδώρημα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το παράδειγμα της Κύπρου ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως κάθε φορά που ακούει την κυπριακή ιστορία του αφήνει μια «γλυκόπικρη γεύση καθώς η Κύπρος κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα ενώ η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει 8 χρόνια μετά να ξεπεράσει τον φαύλο κύκλο των μνημονίων». «Αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αφεθεί να ολοκληρώσει τον κύκλο της θα είχαμε βγει από τα μνημόνια. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καμμένος και Χρυσή Αυγή δεν συναίνεσαν στην εκλογή Προέδρου» είπε, τονίζοντας πως η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση με ωριμότητα και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στους Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους δύο πρώτους να κάνουν δήλωση, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στο Σταύρο Θεοδωράκη που ήταν προσκεκλημένοι στο Συνέδριο, πριν πάρουν το λόγο οι εκπρόσωποι του δημοκρατικού τόξου.

Παναγιώτης Ρήγας: «Η κριτική, ακόμα και η πιο σκληρή, από την αντιπολίτευση, είναι καλοδεχούμενη»

«Τα όριά της κριτικής τα καθορίζει πάντα η αντίληψη κάθε κόμματος για την πολιτική και τη στάση του άλλου. Απλώς θα ήθελα να σημειώσω εδώ, ότι καλό θα ήταν στην κριτική μας να αποφεύγουμε τον πειρασμό των fake news, που παράγονται για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς από κάποιους που κάποτε ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε νταβατζήδες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φ. Γεννηματά: «Ανοιχτά μέτωπα έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση»

«Τόσο η θέληση των πολιτών, που θα εκφράσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, όσο και η δυνατότητα δημιουργίας μιας Προγραμματικής Συμφωνίας με προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης, θα καθορίσουν τις τελικές επιλογές μας. Λέμε όχι σε όσους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, επιδιώκοντας «πολιτικά μέτωπα» κάθε μορφής που διχάζουν. Γιατί εμείς , ανοιχτά «μέτωπα» έχουμε με το λαϊκισμό και τη συντήρηση, τόνισε η κ.Γεννηματά.

Στ. Θεοδωράκης: «Κανείς δεν πρέπει να αντιγράψει τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

«Κύριε Μητσοτάκη, ελπίζω να τα καταφέρετε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στο κόμμα σας. Γιατί, όπως συνηθίζω να επαναλαμβάνω, οι αλλαγές που θέλουμε για την χώρα πρέπει να γίνουν πρώτα στα σπίτια μας. Στα κόμματά μας. Θα είναι ένα καλό δείγμα των προθέσεων σας και των δυνατοτήτων σας», τόνισε, μεταξύ άλλων,ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και λέγοντας πως «σήμερα πανηγυρίζουν για την έξοδο από την κρίση. Πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που έβριζαν πριν λίγα χρόνια. Χτυπούν το σφυρί στη Wall Street και αισθάνονται ευτυχείς», σημείωσε πως «οι Έλληνες όμως συνεχίζουν να παιδεύονται.

Το λόγο πήραν επίσης από το ΚΚΕ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης και από την Ένωση Κεντρώων, ο επίσης αντιπρόεδρος της Βουλής Μάριος Γεωργιάδης.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Βρισκόμαστε σε μια γιορτή της δημοκρατίας»

«Στο συνέδριο θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και τολμηρό που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου που είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα, η κα Μπακογιάννη τον ευχαρίστησε γιατί απέδειξε, όπως είπε, πως υπάρχει άλλος δρόμος. «Θα το κάνουμε όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Εδώ μπροστά μας είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε» είπε, προσθέτοντας πως στη ΝΔ υπάρχει ένα αίσθημα δικαίωσης.

«Όταν μιλήσαμε για ιδιωτικοποιήσεις, για τα πανεπιστήμια, ήμασταν μόνοι και είχαμε απέναντι τον λαϊκισμό. Όταν είπαμε πρώτοι πως πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία μας είπαν ανάλγητους… Αλλά σήμερα όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως αυτά που έλεγε η ΝΔ ήταν τα σωστά και που αν είχαν γίνει δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα» είπε η κα Μπακογάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης και κατάφερε να κάνει την Ελλάδα απλό θεατή των διεθνών εξελίξεων». Η κα Μπακογιάννη τόνισε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μικρές μεσαίες επιχειρήσεις. «Τις έχουν αφήσει στην τύχη τους. Ανάπτυξη είναι παραγωγή πλούτου. Χωρίς νέα παραγωγή πλούτου πως θα δημιουργήσουμε το δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι» αναρωτήθηκε η κα Μπακογιάννη κατηγορώντας την κυβέρνηση για λαϊκισμό.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η κυπριακή οικονομία βγήκε από το μνημόνιο και επέστρεψε στην ανάπτυξη.

«Για να κρατήσουμε σταθερό το φορολογικό πλαίσιο έπρεπε να μειώσουμε δημόσιες δαπάνες 10% του ΑΕΠ μέσα σε ένα μόνο έτος. Το κάναμε μόνο μια φορά. Δεν χρειάστηκε ποτέ να επανέλθουμε με νέα μέτρα. Έκτοτε λειτουργούμε με αυστηρά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Οι δαπάνες αυξάνονται σταδιακά αλλά πάντα στα όρια που τα έσοδα επιτρέπουν. Η οδός του λαϊκισμού και των συνθημάτων δεν μπορεί ποτέ να προσφέρει διέξοδο και προοπτική. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επαναλάβουμε λάθη». Επιπρόσθετα εξήγησε ότι πρέπει «να μιλάμε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας» και εκτίμησε ότι και η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Νίκος Δένδιας: «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η διακυβέρνηση της χώρας είναι τρόπαιο για κομματική εκμετάλλευση. Για εμάς η διακυβέρνηση είναι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό και έχουμε μια σαφή πολιτική πρόταση για όλους τους βασικούς τομείς διακυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.
Απέναντι στις διαχωριστικές γραμμές και το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της εθνικής ενότητας. Απέναντι στην ανικανότητα και την οπισθοδρομικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης και της προόδου. Απέναντι στον λαϊκισμό και τον χυδαίο πολιτικαντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς υψώνουμε τη σημαία της μετριοπάθειας και των επιχειρημάτων» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι περίπου αριστερή, περίπου δημοκρατική και περίπου κυβέρνηση

«Μόνη σταθερά στην μεγάλη περιδίνηση που δημιούργησε η οικονομική κρίση και κλόνισε συθέμελα το πολιτικό σύστημα ήταν και παραμένει η ΝΔ με βαθιές ρίζες στον κοινωνικό ιστό, ανέφερε στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Τσιάρας. Κάποια κόμματα, είπε, βυθίστηκαν στην πολιτική άβυσσο, ενώ κάποια άλλα έλαμψαν σαν διάττοντες αστέρες και σύντομα θα επιστρέψουν στην πολιτική αφάνεια. Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση επιτίθεται συστηματικά στην ίδια την δημοκρατία».

Κωνσταντίνος Δέρβος: Τα κεντρικά αιτήματα της νέας γενιάς,  καλούμαστε να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε ως γενικές αρχές»

«Θα σας προέτρεπα, όμως, να δώσετε έμφαση σε αυτά που δεν ακούγονται τόσο έντονα, αλλά είναι εξίσου κρίσιμα, όπως η καταπολέμηση του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η μέριμνα για την επαγγελματική και επιστημονική θέση των ασκούμενων δικηγόρων και των ειδικευόμενων γιατρών, οι διέξοδοι των νέων αγροτών, η έμφαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, η επένδυση στις υποδομές, τα logistics και τον θεματικό τουρισμό. Δεν θέλω να σας κουράσω αναλύοντας περαιτέρω την πρότασή μας, εξάλλου πρόκειται για ένα project που με κάθε ευκαιρία θα επικαιροποιείται και θα μεγαλώνει, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτό αρκετές φορές στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος.

Στέλιος Ράμφος:»Το επιμύθιο είναι ότι με όλη την καλή διάθεση, χρόνια και χρόνια, το Κράτος Άγιος Βασίλης παραμένει ισχυρό και πολυπλόκαμο»

«Κάνω τη σκέψη ότι είναι μετά την πολύ πιθανή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές, κάνω τη σκέψη ότι θα αρχίσει ένας Γολγοθάς για τη Νέα Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη με πολύ ζόρι μετά. Και θέλω να πω ακόμη ότι αυτή η δύσκολη συνέχεια αυτής της πολύ πιθανής νίκης, ενδεχομένως με περιπλοκές όσον αφορά το σύστημα το εκλογικό, με χαώδεις καταστάσεις οι οποίες μπορεί να ακολουθήσουν, με δεδομένα τα πλαίσια των δυνατοτήτων ασκήσεως πολιτικής, οικονομικής ή άλλης φύσεως. Είναι πολύ πιθανόν με την περιορισμένη ελευθερία κινήσεων να δημιουργήσει προβλήματα τα οποία πολύ γρήγορα τον ενθουσιασμό να τον κατασιγάσουν. Σκέπτομαι λοιπόν αυτήν την περίπτωση προς αντιμετώπιση. Λοιπόν, σκέπτομαι ότι προς υπερνίκηση των δυσχερειών χρειάζεται μια στρατηγική λογική ιδιαίτερη προς δύο κατευθύνσεις. Προς μια κατεύθυνση αντοχής και προς μια κατεύθυνση πρωτοβουλίας», τόνισε ο συγγραφέας, Φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος.

«Το αίτημα του συνεδρίου είναι να περάσουμε από το τέλμα στην ποιότητα», υπογράμμισε ενώ οι ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ αντέχει την αυτοκριτική.

Λευτέρης Αυγενάκης: Συνέδριο της αληθινής ελπίδας, μία νέα αρχή που δίνει οξυγόνο στην παράταξη»

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για λαϊκισμό και πως δημιούργησε διχασμό στην ελληνική κοινωνία. « Εκεί που ανθεί ο λαϊκισμός η κοινωνία είναι διαιρεμένη» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας.

«Το 11ο Συνέδριο είναι προσκλητήριο ενότητας, μαζί κρατάμε ενωμένοι στα χέρια μας το μέλλον του τόπου, έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας» είπε προσθέτοντας πως οι ιδέες της ΝΔ βασίζονται σε πρότυπα κοιτώντας το αύριο.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλες οι μεγάλες επιλογές της χώρας έχουν τη σφραγίδα της δικής μας παρατάξεως»

«Σωστά ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον Χάρη Γεωργιάδη. Κωστή μου, πάντα ένας Γεωργιάδης χρειάζεται για να βάζει τα πράγματα σε τάξη, το καταλαβαίνεις αυτό. Λοιπόν, αλλά ναι, το παράδειγμα της Κύπρου είναι το παράδειγμα που πρέπει και θέλουμε όλοι να ακολουθήσουμε. Βλέπουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και τον ζηλεύουμε, γιατί κι εμείς θα θέλαμε να μπορέσουμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος είπε ότι μας αρέσει ο ΕΝΦΙΑ;

Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει η οικονομία να πάρει μπρος. Και για να πάρει μπρος, πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές, να μειωθούν οι φόροι, να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Π.χ., εγώ όπως ξέρετε ήμουν Υπουργός Υγείας. Αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο είναι τρέλα. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τα τελευταία χρόνια στην Υγεία ήταν ο ΕΟΠΥΥ. Γιατί ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση; Γιατί έδωσε πρόσβαση σε όλους τους ασφαλισμένους σε όλη την Υγεία την πρωτοβάθμια, ιδιωτική και δημόσια, άνετα, ελεύθερα, με ελάχιστο κόστος. Και πάνε τώρα και χτίζουν νέα δομή, για να κάνουν καινούργιες προσλήψεις, για να ξοδέψουν πάλι τα λεφτά.Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκλογές. Γι’ αυτό σας καλούμε όλους σε πανστρατιά και, φυσικά, γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος στις επόμενες εκλογές. Πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει την εντολή εκείνη που χρειάζεται για να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις που πρέπει, για να ξεκολλήσει η Ελλάδα από τον βούρκο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Γιώργος Στεργίου: Οι πολίτες δείχνουν ότι επιζητούν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή

Αναφερόμενος στο ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν ηλεκτρονικά οι πολίτες πριν από το συνέδριο, ο γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, τόνισε ότι «οι πολίτες λένε όχι στον λαϊκισμό και στα ψέματα, αναδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν βουλευτές, συνδικαλιστές αλλά και πολίτες στην κατάσταση της χώρας, δείχνουν ότι επιζητούν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή καθώς επίσης και ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και τους φορολογικούς συντελεστές».

Κάνοντας αναφορά στις διαδικασίες που προηγήθηκαν είπε ότι 1000 εμπειρογνώμονες υπέβαλαν αίτηση, και το ένα τρίτο από αυτούς επελέγη για να συμμετάσχουν στις ομάδες που εργάζονται για το πρόγραμμα της ΝΔ. Τροφοδοτούμε τον δημόσιο διάλογο με προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως η ενέργεια, το προσφυγικό, η ασφάλεια του πολίτη. Αξιοποιούμε νέα καινοτόμα μέσα για να ακούσουμε δίχως ενδιάμεσους τους πολίτες. Οι 120.000 απαντήσεις που δόθηκαν στα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια και αποστομώνουν εκείνους που λένε ότι οι πολίτες αδιαφορούν. Ολοκληρώνουμε το συνέδριο με μία εσωτερική διαδικασία που δίνει τον λόγο όχι μόνο στα στελέχη αλλά και σε ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ανθρώπους από την κοινωνία που μοιράζονται μ΄ εμάς τις ίδιες αγωνίες. Θα ψηφίσουμε για πρώτη φορά σε κάλπη τις παραμέτρους του προγραμματικού μας λόγου. Το ερωτηματολόγιο έχει πέντε ενότητες: Η πρώτη αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, η δεύτερη τον δημόσιο τομέα, η τρίτη το μοντέλο διοίκησης, η τέταρτη θέτει τα βασικά ζητήματα για την εκπαίδευση την εργασία και το ασφαλιστικό σύστημα, η τελευταία αναδεικνύει δύο σημαντικά ζητήματα της επερχόμενης συνταγματικής αναθεώρησης».

Μ. Βαρβιτσιώτης:»‘Oχι τριτοκοσμικούς νόμους και αποτυχημένες ιδεολογίες»

«Η ΝΔ υπηρετεί τον πολίτη και το έθνος, όχι τριτοκοσμικούς νόμους και αποτυχημένες ιδεολογίες» τόνισε ο Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για το δίλλημα παλαιού και νέου, τονίζοντας πως παλιό είναι «το ψέμα και η συκοφαντία, να χρησιμοποιείς μεσάζοντες στα εξοπλιστικά προγράμματα και να εξαθλιώνεις τους πολίτες με υπέρμετρη φορολογία» τονίζοντας πως η ΝΔ κοιτούσε πάντα μπροστά. «Υπηρετήσαμε το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα της χώρας. Σε εμάς ένας είναι ο δρόμος, ο δρόμος προς την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να μιλάνε για προστασία αδυνάτων όταν περιορίζουν τις κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους. «Μιλούν για προστασία των φτωχών αυτοί που μοιράζουν μερίσματα και την ίδια στιγμή τους παίρνουν τα διαμερίσματα» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ οφείλει να απαντήσει στις ανάγκες της κοινωνίας. «Εμείς έχουμε καθήκον να μην φοβηθούμε να συγκρουστούμε με οργανωμένες μειοψηφίες» είπε.

Παρέμβαση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: «Είναι η πιο αναξιόπιστη, ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης»

Με την ιδιότητα της υπεύθυνης του τομέα ψηφιακής πολιτικής επιτέθηκε επίσης στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά. «Είμαι υποχρεωμένη να παρακολουθώ τον απίστευτο υπουργό Νίκο Παππά. Τον αποτυχημένο υπουργό καναλάρχη, ο οποίος δεν απασχολείται με την ψηφιακή πολιτική αλλά με την προπαγάνδα και τη συνεχή προσπάθεια να ελέγξει τα ΜΜΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η μετάβαση στην ψηφιακή πολιτική είναι το κλειδί για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα και πως η ΝΔ έχει έτοιμες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ομιλία του Καθηγητή Γενετικής Ιατρικής Μανώλη Δερμιτζάκη

«Αυτό, λοιπόν, που θα ήθελα εγώ να δω κάποια στιγμή, είναι πρώτον να αναπτύξουμε τον επιστημονικό χώρο πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οι εξαιρέσεις οι οποίες έχουμε είναι πραγματικά εξαιρέσεις, δεν είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπερηφανευόμαστε. Η ύπαρξή τους είναι αυτή που πρέπει να μας κάνει να λυπόμαστε, διότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που δεν υποστηρίζεται καλά και ούτε προχωράει όπως πρέπει. Και να χτίσουμε τις γέφυρες μεταξύ αυτού του επιστημονικού χώρου, ο οποίος είναι απομονωμένος, με την καθημερινότητα και με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορέσουμε και να μεταφέρουμε και αυτή την νοοτροπία, αλλά προφανώς και να βοηθήσουμε και την οικονομία», τόνισε ο καθηγητής.

Μ. Χαρακόπουλος: Χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας δεν υφίσταται και ελευθερία

«Δυο και τρεις φορές την εβδομάδα, τα «δικά τους παιδιά» κάνουν πάρτυ με μολότοφ και πέτρες, στις συνοριακές γραμμές του Εξαρχιστάν, όπου οι αστυνομικοί παίζουν το ρόλο του στόχου, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης. Ο περίφημος Ρουβίκωνας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ασυδοσίας, χτυπώντας δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, απειλώντας ανθρώπους μπουκάροντας σε πρεσβείες και στη Βουλή», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων:
«Όπως και στο απώτερο παρελθόν, αλλά κυρίως μετά το 1974, με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Παράταξή μας έρχεται να ξανακτίσει ό,τι έχουν γκρεμίσει η ακρότητα και η ανευθυνότητα. Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόνον εμείς, η Νέα Δημοκρατία, στεκόμαστε όρθιοι, μετά τη λαίλαπα της σφοδρής κρίσης που βιώνουμε εδώ και 8 χρόνια. Σε εμάς στρέφουν το βλέμμα της ελπίδας οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τώρα που κατέρρευσαν τα ασύστολα ψεύδη του λαϊκισμού, τώρα που η δημαγωγία ξεγυμνώθηκε από τις κενές υποσχέσεις, τώρα που η ελληνική κοινωνία βίωσε, με τον πιο πικρό τρόπο, τις συνέπειες της νίκης της εξαλλοσύνης και της αμετροέπειας».

Ιάσωνας Φωτήλας: Να εφαρμόσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης

«Μιλούσαμε ήδη από το 1990 για την ανάγκη μιας νέας διακυβέρνησης, τονίσαμε την αλήθεια το 2010 και αφήσαμε πίσω για μία ακόμα φορά το φόβο του πολιτικού κόστους με τον Πρόεδρό μας Κώστα Καραμανλή. Ξεκινήσαμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και είχαμε φτάσει στο ξέφωτο με τον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά. Και ήρθε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και μας έβαλε πάλι στο σκοτάδι. Τώρα όμως ήρθε ο καιρός με επιμονή και υπομονή να αναλάβουμε και πάλι τις τύχες της χώρας. Ήρθε η ώρα να δείξουμε καίρια την εμπιστοσύνη μας στις αρχές και τις αξίες μας και να σταθούμε με σύμπνοια όλοι μας ενωμένοι δίπλα στον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει η Παράταξη της εμπιστοσύνης, των έργων και της συνέπειας και από εδώ σήμερα όλοι εμείς δίνουμε μήνυμα ενότητας και προοπτικής στον ελληνικό λαό. Γιατί η Νέα Δημοκρατία και θέλει και έχει και μπορεί να δώσει τις λύσεις που η χώρα μας περισσότερο από ποτέ χρειάζεται», τόνισε μεταξύ άλλων βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Χρ. Σταϊκούρας: «Η ΝΔ είναι και πάλι εδώ»

«Η ΝΔ είναι και πάλι εδώ, έτοιμη να ανταποκριθεί με ευθύνη απέναντι στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας για την οικονομία περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.«Η χώρα στο πεδίο της οικονομίας παρουσιάζει παραλυτική στασιμότητα εξαιτίας της επιλογής της υπερφορολόγησης και της συρρίκνωσης ρευστότητας» είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως «ουσιαστική έξοδος από τα προγράμματα δεν μπορεί να υπάρξει λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα».

Μοιράσου το άρθρο: