Αυτό που χρειάζεται ο ΕΦΕΤ για να λειτουργήσει σαν ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων είναι πλέον συνεργασίες, δηλαδή πιο εξωστρεφή λειτουργία και συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, υπηρεσίες και υπουργεία, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης στον ΕΦΕΤ διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για να αξιοποιηθεί καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό στον ΕΦΕΤ.

Δεν θα χρειαστεί να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, αντιθέτως εκεί που έχουμε μείωση και για τους αγρότες στην φορολογία είναι με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που ήδη ψηφίστηκε και αφορά τους συνεταιρισμούς και τους αγρότες που είναι μέλη συνεταιρισμών, υποστήριξε ο κ. Αραχωβίτης.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι κυβερνήσεις εκλέγει ο λαός και όχι οι δημοσκόποι και επεσήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις του 2015 έπεσαν έξω.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο μύχιος πόθος της διαπλοκής είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Το ότι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει πού πήγαν τα λεφτά των κόπων του και γιατί βρέθηκε στα μνημόνια επίσης είναι δικαίωμα του λαού, σημείωσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: