Ο Σταύρος Αραχωβίτης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μίλησε στη Στεφανία Χαρίτου και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για τους επόμενους στόχους του υπουργείου, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και σχολίασε την χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί  σημείωσε ότι «αυτό που έκρινε το ΣτΕ ήταν μια εφαρμοστική απόφαση του νόμου. Ο ίδιος ο νόμος δεν ήταν αυτό που κρίθηκε. Είναι ένας φόρος που έχει συζητηθεί πολλές φορές με τους αγρότες ,τους οινοπαραγωγούς , με τους μεταποιητές του οίνου. Είμαστε κοντά σε εξελίξεις και το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε να πούμε περισσότερα . » είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Αραχωβίτης τόνισε ότι οι αγρότες μπαίνουν στον μεταμνημονιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης «με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα οδηγούν ή στην μείωση του κόστους παραγωγής ή στη βελτίωση του εισοδήματος όσον αφορά την παραγωγικότητα και την τιμή των αγροτικών προϊόντων», ενώ παράλληλα εξήγησε ότι «θέλουμε να δώσουμε κίνητρα συμμετοχής των αγροτών μέσα στους συνεταιρισμούς» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση στην φορολογία των αγροτών που έχουν συμμετοχή στους συνεταιρισμούς «είναι ένα από τα κίνητρα που εξετάζουμε. Είναι στις προτεραιότητές μας το επόμενο διάστημα αλλά θα μου επιτρέψετε να μην ανακοινώσω κάτι, είμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας».

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός στα αρδευτικά έργα «κάποια από τα οποία δεν είναι λειτουργικά. Η πολιτική επιλογή είναι όλα αυτά τα έργα να τελειώσουν, να γίνουν λειτουργικά και να παραδοθούν στους αγρότες . Το επόμενο διάστημα είναι διάστημα παραγωγικής ανασυγκρότησης . Δεν μπορεί να μην έχει θεμέλιο λίθο την πρωτογενή παραγωγή.»

Τέλος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκχώρηση τομέων του  δημοσίου σε ιδιώτες επεσήμανε πως «πρόκειται για το γνωστό σχέδιο το οποίο λέει όλα στους ιδιώτες. Αυτό το έχουμε ζήσει και στην ποιότητα των υπηρεσιών προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος αλλά και στο ποιος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνει αυτές τις υπηρεσίες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι καλό να αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο ώστε να μην έχει κανένας αυταπάτες για το τι πρεσβεύει η ΝΔ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: