Είναι γεγονός ότι το ΚΙΝ.ΑΛ νιώθει την μεγάλη πίεση της δημιουργίας αυτού του προοδευτικού πόλου και όσο φυλλορροεί το ΚΙΝ.ΑΛ προφανώς δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ λέγοντας ότι δυστυχώς δεν παίρνουν την έκταση που τους αναλογεί στα ΜΜΕ τα «φαινόμενα Τσουκάτου».

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις στελεχών της κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός επεσήμανε ότι μετά την συμφωνία των Πρεσπών άρχισε να ξεχωρίζει ποιος είναι με την πρόοδο και ποιος με την συντήρηση. Από τη μια είναι ο προοδευτικός πόλος με κορμό, μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο πόλος της συντήρησης της ακροδεξιάς και του χθες, σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα θέματα του υπουργείου του ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι από τον Δεκέμβρη ρυθμίσαμε την προστασία των επιδοτήσεων (ένα πάγιο αίτημα των μπλόκων), καταργήσαμε το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και μειώσαμε τις εισφορές.

Έχουν παρθεί τα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες για τα καύσιμα.

Μέσω του προγράμματος διανομής σχολικών γευμάτων ο υπουργός είπε ότι 153.000 γεύματα για τη νέα σχολική χρονιά θα έχουν μέσα και ελληνική φέτα και ελληνική γραβιέρα, είναι μια παρέμβαση που θα τονώσει την ζήτηση  των ελληνικών προϊόντων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: