Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διαρκέσει δύο ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και δύο ημέρες στην Ολομέλεια. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τελικά, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που, κατόπιν κλήρωσης, θα μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, είναι τελικά οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς, θετικά διακείμενοι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι κ.κ. Σπ. Δανέλλης και Γ. Μαυρωτάς μαζί με τον Δ. Καμμένο (ο οποίος ήταν ήδη μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας), ανεβάζουν στους τρεις τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή είχε εκδηλώσει και ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός αλλά δεν κληρώθηκε.

Στην Επιτροπή μετέχει επίσης ακόμη ο κ. Θεοχαρόπουλος ως βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μέχρι στιγμής, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, δεν έχει αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή με την οποία θέτει εκτός ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Άρχισε η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Από τα έως τώρα γνωστά, φαίνεται ότι διαμορφώνεται η πλειοψηφία για την κύρωσή της που υπερβαίνει τις 151 ψήφους.

Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της συμφωνίας τάσσονται μέλη του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η ΝΔ θα δώσει μάχη για να μη συζητηθεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη διαδικασία του επείγοντως ή του κατεπείγοντος, τόνιζαν κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, σημειώνοντας ότι δεν συνάδει ο πρωθυπουργός να ζητά debate και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προωθεί διαδικασίες fast track στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ΝΔ η συζήτηση στην ολομέλεια θα έπρεπε να διαρκέσει τρεις μέρες, από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: