Στην Αθήνα βρίσκεται ο ευρωπαίος Επίτροπος για το μεταναστευτικό Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου συμμετείχαν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, με αντικείμενο τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και την αποσυμπίεση των ελληνικών νησιών.

«Τον τελευταίο καιρό είδαμε εικόνες που ήρθαν από τα νησιά επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μία σειρά προβλήματα. Όλες οι διαδικασίες οδηγούν στον κοινό για όλους στόχο αυτές οι εικόνες να μην υπάρχουν πια και οι άνθρωποι να τυγχάνουν σεβασμού και σωστής αντιμετώπισης» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας υποσχέθηκε λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας στη Μόρια της Λέσβου και το Βαθύ της Σάμου

«Επικεντρωθήκαμε πολύ στο ζήτημα αποσυμπίεσης των νησιών. Υπάρχουν πράγματα που ζήτησε η Ελλάδα από την Επιτροπή και η Επιτροπή υπερακόντισε, δηλαδή δίνει περισσότερα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα σε Μόριας Λέσβο και Βαθύ Σάμου να έχουν κατά πολύ απαλυνθεί» είπε.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 70.000 πρόσφυγες από τους οποίους οι 25.000 μένουν σε διαμερίσματα, 25.000 σε δομές φιλοξενίας και περίπου 20.000 βρίσκονται στα νησιά.

Πηγή ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: