Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε μέρος των προβλημάτων, που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία, στην χρόνια έλλειψη σχεδιασμού των υποδομών και τις επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Το τελευταίο μάλιστα οδηγεί στο να μην φταίει κανείς και όπως σημείωσε ο υπουργός «να μην είναι κανείς υπεύθυνος για να προχωρήσει».

Προσέθεσε όμως πως, ενώ μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, δεν μεταφέρθηκαν οι απαραίτητοι πόροι και το προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει. Ειδικά στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας, ο υπουργός ήταν καυστικός εξηγώντας την απουσία έργων: «ένας από τους λόγους, που δεν έχει γίνει αντιπλημμυρική προστασία, είναι ότι δεν φαίνεται».

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για λειτουργική ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στους αυτοκινητόδρομους, τον Μάρτιο του ’17 και αναφέρθηκε στην πετυχημένη προσπάθεια αλλαγής των συμβάσεων, ώστε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες να μπορούν να διέρχονται από τα διόδια ελεύθερα, όπως οι κάτοικοι γύρω περιοχών, που δεν έχουν εναλλακτική διέλευση στα όρια του δήμου τους. Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε μάλιστα, ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα ισχύσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης, που θα είναι δικαιότερο και αυτό θα αφορά και τους 5 μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: