Σε εκδήλωση του ΚΚΕ στη Θήβα, μίλησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «Το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας δεν μπορούμε να το δούμε ξεκομμένο από τους ανταγωνισμούς που μεγαλώνουν ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών.

Μιλάμε για μια ολόκληρη περιοχή όπου παρεμβαίνουν άμεσα οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, αναδιατάσσονται συμμαχίες και εμπλέκονται ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις όπως Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία άλλες μοναρχίες του Κόλπου κλπ.

Η ελληνική άρχουσα τάξη εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά.

Η γραμμή της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι η γραμμή της δήθεν «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που σημαίνει αναβάθμιση μόνο των κινδύνων και των εμπλοκών σε πολέμους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι: «Ο λαός μας δεν πρέπει να εφησυχάζει, με τα παραμύθια που του αραδιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, πως δήθεν με επιδέξιους διπλωματικούς χειρισμούς, θα ξεπεραστούν ιμπεριαλιστικές βλέψεις, σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί εντός των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη των λαών κι από τις δυο μεριές του Αιγαίου, για να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό, κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγή διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών.

Να δυναμώσει η πάλη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή ένα τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία και τα εργασιακά, χαρακτηρίζοντάς την «αδίστακτη» που «Έχει αναλάβει και υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου» και σχολίασε πως: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τα μνημόνια τελειώνουν, αποκαλύπτονται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει μαζί με τα γνωστά κοράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ το πακέτο μέτρων της τρίτης αξιολόγησης».

Τέλος, αναφέρθηκε στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, λέγοντας μεταξύ άλλων «Μια πρώτη βέβαια άμεση απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξαγγέλθηκε για τις 14 του Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία να απορρίψουν ένα ένα τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, να σπάσουν το κλίμα της αναμονής και της ανοχής, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με το δήθεν “τέλος των μνημονίων” την ανάπτυξη που είναι στο δρόμο και έρχεται…».

 

Μοιράσου το άρθρο: