«Κρατάμε μικρό καλάθι για την “έξοδο από τα μνημόνια” που διατυμπανίζει ο κύριος Πρωθυπουργός για κάποια “δίκαιη ανάπτυξη”», δήλωσε την Τετάρτη κατά την επίσκεψή του στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

«Η ανάπτυξη θα είναι για κάποιους ομίλους με μεγάλη κερδοφορία, για τα δικά τους συμφέροντα, δεν θα αφορά ανάπτυξη που θα είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης, αφού δεν προβλέπεται κατάργηση των μνημονίων, των νόμων που έφεραν αυτά τα μνημόνια, που είναι πάνω από 1000 αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Από αυτή τη σκοπιά, σε συνδυασμό και ενιαία παλεύοντας τα ζητήματα της απόκρουσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στην περιοχή, τους κινδύνους για εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και τον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία, την Κίνα και με άλλες ισχυρές και περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις, καλούμε σε ετοιμότητα, σε σκέψη, σε προβληματισμό, αισιόδοξα βέβαια, χωρίς ανασφάλεια, χωρίς φοβίες, αλλά οργανώνοντας τη λαϊκή πάλη ενάντια στις βάσεις, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, σε πολεμικές δαπάνες, που δεν γίνονται προς όφελος της άμυνας της χώρας, αλλά προς όφελος των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ. Και βέβαια όλα αυτά τα πληρώνει ο ελληνικός λαός ο οποίος κάποια στιγμή μπορεί να κληθεί να τα πληρώσει και με την ίδια του τη ζωή», πρόσθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: