Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη Νέα Δημοκρατία, για τις πολιτικές που ακολούθησαν, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρησης.

«Κανένα δήθεν προοδευτικό περιτύλιγμα δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό περιεχόμενο και της δικής σας συνταγματικής αναθεώρησης. Γιατί το Σύνταγμα κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, διασφαλίζει τα δικά της συμφέροντα, τις δικές της συμμαχίες, προωθεί τους στόχους και τις επιδιώξεις της, που είναι σε ευθεία αντίθεση με τα αντικειμενικά συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Όπως επεσήμανε, «όλες οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος που έχουν γίνει και γίνονται, στόχο έχουν την αποτύπωση σε νομική-συνταγματική μορφή, των νέων αναγκών του αστικού συστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις εξελίξεις. Αυτό το στόχο υπηρέτησαν οι συνταγματικές αναθεωρήσεις και των κυβερνήσεων της ΝΔ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η αναθεώρηση που συζητάμε και αποτυπώνεται στις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ».

« […] Θεωρούμε ότι δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να συγκεντρωθεί ο αριθμός 180, σε κρίσιμες συνταγματικές διατάξεις, κάτι το οποίο θα λύσει τα χέρια στην όποια επόμενη κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία, να αποφασίσει τις τελικές συνταγματικές αλλαγές κατά το δοκούν», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το λέμε καθαρά, δεν σας έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Γιατί όλοι σας -παρά τις διαφορές σας- υπηρετείτε τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των ομίλων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: