«Είναι πρωτοφανής σήμερα η συγκέντρωση στην οδό Σταδίου, μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Δεν έχει σημειωθεί ποτέ τέτοια συγκέντρωση». «Η δικαιολογημένη αντίδραση των συνταξιούχων κάτω από το υπουργείο Εργασίας λειτουργεί, ως απάντηση στην προσβλητική και προκλητική στάση του κου Κατρούγκαλου, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και συνολικά της κυβέρνησης που με προκλητικές δηλώσεις είναι περήφανοι για τις μειώσεις των συντάξεων», τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Μαρία Γεωργίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Η προκλητική επιστολή του κου Κατρούγκαλου ήταν και ψευδής και ανακριβής και προκάλεσε περισσότερο η δήλωση ότι «σήμερα δεν έχουν μειωθεί οι συντάξεις παρά μόνο σε 250.000 συνταξιούχους.» Δεν υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος Έλληνας που να μην έχει θιχτεί από τις μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κος Βρούτσης.

Σε ό,τι αφορά την συγκρότηση του ΕΣΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι η σημερινή παρουσία του κου Παππά στην τηλεόραση του Σκάι τίναξε και την όποια καλή πρόθεση -όχι μόνο από τη ΝΔ γιατί θέλαμε να βρεθεί λύση, αλλά θα τινάξει και τη συναινετική διαδικασία των άλλων δυο κομμάτων. Τα έκανε θάλασσα ο κος Παππάς, έβαλε φωτιά στο φυτίλι. Βγήκε με μια αλαζονική διάθεση  και έδωσε συνέντευξη στη λογική ότι, πρέπει να γίνουν 4 κανάλια. Η ΝΔ δεν δέχεται παραβίαση της συνταγματικής τάξης, των νόμων, των κανόνων του Συντάγματος, του ΕΣΡ . Η πολιτική κατεύθυνση της ΝΔ είναι να πάρουν πίσω το νόμο Παππά, να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, τα πρόσωπα είναι κάτι που θα τα βρούμε. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ έχει καλή διάθεση να λυθεί οριστικά το ζήτημα, κατέληξε.

Αναφερόμενος στο θέμα της δημιουργίας τεμένους στο Βοτανικό ο κος Βρούτσης επεσήμανε ότι η ΝΔ ψήφισε να γίνει κάτω από όρους και με προσοχή για το πώvς θα εξελιχθεί. «Πρέπει να ρωτήσετε τους ΑΝΕΛ που δεν ψήφισαν, ο συγκάτοικος στην κυβέρνηση δεν το στήριξε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: