Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά θέματα συνεχίζονται την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί οι συναντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Θα ακολουθήσει η συνάντηση στις 11.30 το πρωί για τα εργασιακά.

Η πορεία των βασικών θεμάτων, τα οποία ήταν και στο ανακοινωθέν του Eurogroup, εξετάστηκε κατά τις σημερινές επαφές των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα έως την Παρασκευή, οπότε και θα κλείσει αυτός ο κύκλος συναντήσεων για την αξιολόγηση της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά το πέρας της συνάντησης αργά απόψε, προσθέτοντας ότι τα θέματα αφορούσαν σε:

*Τις 16 δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

*Τα «κόκκινα» δάνεια και το σύστημα για τη μείωσή τους που επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

*Το νέο σχήμα προστασίας της α’ κατοικίας (διάδοχο του «νόμου Κατσέλη»).

*Αυριο θα τεθεί η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, όπως και το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα συζητηθεί εκτενώς με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας δεν τίθεται θέμα της μη κατάργησης του υποκατώτατου μισθού, καθώς πρόκειται για ειλημμένη απόφαση και επ αυτού οι θεσμοί εχουν ενημερωθεί από το Σεπτέμβριο.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: