Με πόλεμο δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίστηκε η χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ στη Βουλή για την εγκληματικότητα.O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ επανέφερε τις θέσεις της ΝΔ περί ανομίας που τροφοδοτεί την ανασφάλεια των πολιτών.
«Δεν χρειάζεται πολλές φορές να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση σε αυτήν την Κυβέρνηση, διότι η πιο σκληρή αντιπολίτευση δυστυχώς για τη χώρα, είναι η πραγματικότητα την οποία δημιουργεί κάθε μέρα η υπεροφορολόγηση, η μη απονομή των συντάξεων, οι φτωχοί που γίνονται φτωχότεροι. Μια κοινωνική πραγματικότητα η οποία γίνεται ολοένα και πιο ζοφερή, με την ανομία, η οποία δυστυχώς, διευρύνεται μέρα με τη μέρα σε κάθε επίπεδο» είπε.

Ρητορική φόβου και ακροδεξιά ατζέντα του καταλόγισε η κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι μόνες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ την τελευταία τριετία, για την «Ώρα του πρωθυπουργού», αφορούν είναι περί ανομίας και ανασφάλειας (…) όμως τα πράγματα πάνε καλύτερα στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας, είπε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μετατόπιση του άξονα της πολιτικής της προς την ακροδεξιά καταλόγισε στη ΝΔ, ο Πάνος Σκουρλέτης δηλώνοντας ότι ο πρώτος που το έκανε αυτό ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, παρά τη φαινομενικά διαφορετική οικογενειακή πολιτική του παράδοση, ακολούθησε τον ίδιο δρόμο της ακραίας ρητορικής, των διχαστικών συνθημάτων. Το αντιλαμβάνομαι και ως μια ομηρία του ίδιου αλλά και ως αποτέλεσμα μιας αδυναμίας αποσαφήνισης ενός νέου στίγματος. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άλλο νεοφιλελεύθερος και άλλο φιλελεύθερος. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ακραίος από μόνος του» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Γ. Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο: