Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση όχι μόνο για την αγροτική πολιτική αλλά και για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.

Η κα Γεννηματά επισήμανε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την ύπαιθρο σε αδιέξοδο και η κατάσταση για αγρότες και αλιείς είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και ηττημένη και έχει οδηγήσει τη χώρα στο κόκκινο και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι στη Βουλή θεσμικά ώστε να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Σημείωσε ότι «εμείς δεν θα πηδήξουμε στα τρακτέρ, όπως εσείς, αλλά ερχόμαστε στη Βουλή για να προλάβουμε τα γεγονότα». Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση επιβάρυνε τους αγρότες με μια ντουζίνα βάρη», τα οποία κι απαρίθμησε αναλυτικά. Ταυτόχρονα, κατέθεσε 12 επεξεργασμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, εξηγώντας ότι ζήτησε τη συζήτηση για να καταστήσει σαφές ότι η χώρα χρειάζεται έντονη περιφερειακή ανάπτυξη, με πρωταγωνιστή τον πρωτογενή τομέα σ’ όλη τη χώρα.
«Εμείς συζητάμε για να προλάβουμε τα αδιέξοδα και για τον αγροτικό κόσμο και για τους υπόλοιπους πολίτες», είπε, σημειώνοντας ότι «η απόγνωση στον πρωτογενή τομέα έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στο θέμα του ΔΟΛ ασκώντας σφοδρή κριτική στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως αφού απέτυχε να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel τώρα επιχειρεί να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ news. «Αφού δεν καταφέρατε να τον επιβάλετε στο ΕΣΡ τώρα προσπαθείτε να επιβάλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ», είπε, προσθέτοντας ότι «ένα υπερχρεωμένο μέσο γίνεται υποχείριο της κυβέρνησης».

Σε υψηλότερους τόνους, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε: «Ο πρωθυπουργός που βρυχάται περί διαπλοκής και διαφθοράς, έγινε γάτα Ιμαλαΐων. Πάρτε το απόφαση. Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβερνητική τακτική στο ζήτημα της αξιολόγησης, λέγοντας ότι βρίσκεται στα «πρόθυρα συμβιβασμού ενός ηττημένου». «Συζητάτε πρόσθετα μέτρα. Έχετε δεχθεί μόνιμο κόφτη, μείωση αφορολόγητου, ελπίζω όχι κι ομαδικές απολύσεις», είπε και υπογράμμισε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, ότι δεν έχει νομιμοποίηση και εντολή για 3ο μνημόνιο plus, ούτε και για τέταρτο.
Προέβλεψε ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν και πως το ζήτημα είναι, τι κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Για την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχει ένας δρόμος: η διαμόρφωση εθνικής γραμμής, που σημαίνει, όπως είπε, ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, σημαντική μείωση των πλεονασμάτων και εμπροσθοβαρή ανάπτυξη.
Πρόσθεσε ότι απαιτείται ισχυρή κυβέρνηση για να την υλοποιήσει, καθώς στους σκληρούς δανειστές δεν χρειάζονται λεονταρισμοί, αλλά τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις και συνεννόηση.

Μοιράσου το άρθρο: