Άμεση η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ».

Ο υπουργός σημειώνει ότι την Πέμπτη εξήγησε «γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους, όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της» και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων».

«Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Σχετική είδηση: Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων

Μοιράσου το άρθρο: