«Δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για απόφαση» διευκρίνισαν στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη, αναφερόμενοι στα της παραίτησής του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων από βουλευτής, όπως ο ίδιος ανέφερε το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

«Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» τόνισε ο κ. Λεβέντης και εξήγησε πως το κόμμα του ‘δεν είναι θεοκρατικό, αλλά όπως όλοι οι ηγέτες του Κέντρου, ο Πλαστήρας και ο Γεώργιος Παπανδρέου έτσι κι ο ίδιος σέβονται την Εκκλησία και την παράδοση. Είναι το μόνο που μας απέμεινε», είπε χαρακτηριστικά.

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη, ο κ. Λεβέντης απέστειλε επιστολή τον Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία του ζητούσε να μην προχωρήσει στην υπογραφή του εν λόγω νόμου. Μία μέρα μετά, ο ΠτΔ σε απαντητική του επιστολή ενημερώνει τον κ. Λεβέντη ότι θα λάβει, ως οφείλει θεσμικώς, υπόψη του, την επιστολή του.

Κατόπιν αυτών, στελέχη της Ένωσης Κεντρώων διευκρινίζουν ότι αν υπογραφεί το νομοσχέδιο, ο Βασίλης Λεβέντης σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματος του ως εξωκοινοβουλευτικός.

Διευκρινίζουν, επίσης, ότι την απόφασή του θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας που έχει στη Θεσσαλονίκη και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά τον ίδιον και όχι τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: