Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 προχωρώντας σε επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας»

Για την 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα ανέφερε πως «δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς. Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Για την κατάσταση ασφάλειας στην χώρα τόνισε πως «υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα, δεν είναι μόνο πρόβλημα των Εξαρχείων, είναι γενικότερο και η ατζέντα αυτή δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή. Είναι ατζέντα κοινής λογικής».

«Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα»

Για τον κ. Καμμένο ανέφερε ότι «Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης».

Στην ερώτηση αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση δυσπιστίας απάντησε πως «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

«Στοχοποίηση της συζύγου μου»

Για την υπόθεση της συζύγου του ανέφερε πως θεωρεί ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.

«Δεν προχωρούν οι επενδύσεις»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές, υπογραμμίζοντας πως δεν προχωρούν «με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Στους Σκουριές θα χαθούν και δουλειές, στο Ελληνικό δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής, με μαζεμένο κράτος, λιγότερους φόρους, χωρίς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και χωρίς αθρόες προσλήψεις, αλλά με επιδίωξη εκχώρησης δράσεων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και ελέγχου προμηθειών και δαπανών.

Για τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πρωτίστως για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία σημειώνοντας πως «όσο πιο σύντομα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Εκτιμώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη της τη θητεία»

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: