Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση 2 Ρώσων διπλωματών για απόπειρες αλίευσης – διακίνησης πληροφοριών και εμπλοκή σε μείζονα θέματα. Η Αθήνα δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε ακόμα δύο.

Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» επικαλείται διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι διπλωμάτες διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας.

Οι πηγές της εφημερίδας, αναφέρουν προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

Συμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «θα υπάρξει απάντηση στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών, με τον ίδιο τρόπο».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: