Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη υπόθεση εταιρείας που ανήκει σε μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού. Η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε ζητώντας εξηγήσεις, για να λάβει την απάντηση απο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο και ειναι δικαιολογημένος ο πανικός της.

Ως πολύ σημαντική υπόθεση χαρακτηρίζουν στη ΝΔ το θέμα με τον αδελφό του πρωθυπουργού και επανήλθαν σήμερα με δήλωση της εκπροσώπου Μαρίας Σπυράκη, που επιμένει να ζητά απαντήσεις, πάνω στα πραγματικά περιστατικά, όπως λέει.

«Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκατ. ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη.
Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».

Όπως αναφέρουν από την οδό Πειραιώς, πρόκειται για μια υπόθεση που έχει «οσμή κατάχρησης εξουσίας για το γεγονός, ότι υπήρχε πλαστή ενημερότητα και ότι τελικά το δικαστήριο δεν δίκασε την υπόθεση μόνο και μόνο διότι υπήρχε σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Πιο συγκεκριμένα, από τη ΝΔ ζητούν εξηγήσεις:
1.Σχετικά με το τι συνέβη με την πλαστή ενημερότητα διότι διεκδικήθηκε έργο του Δημοσίου,
2.Τι έγινε όταν η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και στο μεσοδιάστημα υπήρχε η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτή η υπόθεση να μην καταλήξει σε καταδίκη.

Η ΝΔ απαντά και στη δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να μην εμπλέκονται στην πολιτική αντιπαράθεση συγγενικά πρόσωπα πολιτικών, με την κ. Σπυράκη να σημειώνει στον ίδιο σταθμό πως «στον πρώτο που θα πρέπει να απευθυνθεί ο κ. Πιτσιόρλας είναι στην κυβέρνησή του».

Μαξίμου: Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα

«Αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη» και «παρεμπιπτόντως αρχηγό της ΝΔ» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σημειώνει ότι «οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης» θα δοθούν από τους θιγόμενους «εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας σε υψηλούς τόνους στη ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού την κατηγορεί ότι εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα, ευρισκόμενη σε «μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο» και «πανικό».

Δήλωση Δημήτριου και Ζανέτ Τσίπρα

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη για συκοφαντία απαντούν τα αδέρφια του πρωθυπουργού, Δημήτρης και Ζανέτ Τσίπρα.
«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: