Φ. Γεννηματά: Διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής

«Ως προοδευτική δύναμη διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, για την πρόσβαση όλων στη γνώση και σε νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, την στρατηγική υιοθέτηση ανοιχτών τεχνολογιών, αλλά με την αποφυγή μετατροπής του ανθρώπου σε «εξαρτημένο τεχνολογικό εργαλείο», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΤΟΕ για την ψηφιακή εποχή στις τράπεζες.

Όπως είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «θέλουμε η ψηφιακή εποχή να μην οδηγήσει σε διεύρυνση των ανισοτήτων, αλλά να αξιοποιηθεί για περισσότερη ανάπτυξη, καλύτερη και περισσότερη απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι «χρειαζόμαστε επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στην μεταποίηση και στις τεχνολογίες. Και αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται εργαζόμενους υψηλών προσόντων και εμπειρίας. Και φυσικά υψηλότερων αμοιβών – ζήτημα που θα αποτελέσει τη λύση για να σταματήσει το brain drain που υπονομεύει το μέλλον της χώρας» ανέφερε, ενώ κατέστησε σαφές ότι το νέο μοντέλο παραγωγής απαιτεί βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς. “Δεν πρέπει να τις θεωρήσουμε ως πρόβλημα, ως εξαναγκασμό” τόνισε η κ. Γεννηματά, “αλλά ως δικές μας προτεραιότητες και επιλογές”.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως το κόμμα της επιδιώκει και εγγυάται:

1. Μια μεγάλη αλλαγή στο σύστημα Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες του. Που θα δώσει δυνατότητα στην νέα γενιά να κατακτήσει την «νέα γνώση.

2. Ριζική αλλαγή του συστήματος της δια βίου μάθησης και της επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να ευνοήσουμε την δημιουργία νέων επαγγελμάτων, νέων δεξιοτήτων των εργαζόμενων. Με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης όλων των εργαζόμενων στο σύστημα.

3. Βάρος στην εργασιακή εμπειρία και την μαθητεία, ήδη από τα χρόνια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τον επιχειρηματικό κόσμο.

4. Μια νέα συμφωνία για την προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στις νέες συνθήκες. Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι καλούνται να συνδιαμορφώσουν μέσα από το διάλογο και τη συλλογική διαπραγμάτευση, αυτό το νέο πλαίσιο που εγγυάται το «αύριο», αλλά διασφαλίζει και τον εργαζόμενο.

5. Νέους κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των εργαζομένων και πλήρη διαφάνεια στην τυχόν επεξεργασία τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος