Ευρεία σύσκεψη στον οργανισμό λιμένος Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρεία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Φώτη Κουβέλη και την παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, των βουλευτών της Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη, της Αντιπεριφερειάρχου Νικολέτας Πανδή και των Δημάρχων Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου και Παξών Σπύρου Βλαχόπουλου.

Ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της πόλης της Κέρκυρας στον Δήμο του νησιού, ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Παράλληλα τόνισε ότι η λειτουργία δικτύου υδροπλάνων στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί έως το επόμενο καλοκαίρι. Τέλος, ζήτησε την αναστολή των αποφάσεων αναπροσαρμογής των λιμενικών τελών στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, έως ότου αποφασιστεί η θεσμοθέτηση κοινού τρόπου υπολογισμού τους. Ο κ. Κουβέλης χθες επισκέφθηκε και τα νησάκια Οθωνούς Ερείκουσα και Μαθράκι, στο βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας, ανακοινώνοντας την αύξηση της επιχορήτησης της άγονης ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τους ακρίτες με την Κέρκυρα, ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα απομόνωσής τους. Επίσης έβαλε τέλος στα σενάρια πώλησης του λιμανιού της Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι το προωθούμενο μοντέλο αφορά τη σύμπραξη του ιδιωτικού παράγοντα σε επιμέρους λειτουργίες των λιμένων και μόνο.

Κατα τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε διαφωνία ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της πόλης  γεγονός που έφερε σε αντιπαράθεση τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη με τον βουλευτή Κ. Παυλίδη και τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστας Νικολούζο. Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης, τόνισε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν μπορούν να υλοποιήσουν την κυβερνητική απόφαση παραχώρησης του μετώπου θα πρέπει να παραιτηθούν και όχι να δημιουργούν προσχώματα στην όλη διαδικασία.

Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο ένας υπηρεσιακός παράγοντας όπως ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ, προσπάθησε να απαγορεύσει το λόγο στον Δήμαρχο της Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι φάνηκε ποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαδικασία μεταβίβασης του μετώπου στον Δήμο.

Τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ στήριξε με δηλώσεις της η βουλευτής Φωτεινή Βάκη, επισημαίνοντας ότι ο κ. Στεφανίδης έχει στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τη θέση και τα καθήκοντά του, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν τάχθηκε κατά της λειτουργίας των υδροπλάνων, τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες οικονομικής και κοινωνικής σύνδεσης των νησιών αλλά σημείωσε ότι στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Κέρκυρα, το δίκτυο των υδροπλάνων δεν αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα.

Στα θέματα της σύσκεψης αναφέρθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης  Νικολέτα Πανδή ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει θέσει ως προτεραιότητά της την αδειοδότηση των υδατοδρομίων εκείνων που θα μπορέσουν να στηρίξουν την έλευση και ανάπτυξη των υδροπλάνων στην περιοχή μας, δίδοντας λύση στα ζητήματα σύγχρονης διασύνδεσης των νησιών του Ιονίου και κοινής οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Μοιράσου το άρθρο: