«Οι προληπτικές αντιπυρικές δράσεις του ΥΠΕΝ για τα δασικά οικοσυστήματα, συνέβαλαν στη μείωση των καμένων εκτάσεων το 2017 κατά 40%», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος σε απάντηση που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Γεώργιου-Δημητρίου Καρρά, ενώ συνεχάρη τα στελέχη της Πυροσβεστικής, στα οποία στηρίχτηκε το έργο της πυρόσβεσης. Επίσης, για τις δράσεις αποκατάστασης καμένων εκτάσεων, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι «έχουν εξασφαλιστεί, από το ΠΑΑ, 101,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αρχίσουν να προκηρύσσονται μέσα στο 2017».

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ και σύμφωνα με τα στοιχεία του ανακριτικού του Πυροσβεστικού Σώματος, «από τις φετινές πυρκαγιές, το 32,11% οφείλεται σε αμέλεια και το 50,49% σε πρόθεση, δηλαδή το 82,6% είναι από ανθρώπινο παράγοντα και δεν είναι από κάποιο φυσικό φαινόμενο, το οποίο η πρόληψη θα μπορούσε να προλάβει πέρα από τα μέτρα αστυνόμευσης».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που το υπουργείο έλαβε πριν και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: