Στην Ελλάδα έχουμε έναν ιδιόμορφο καπιταλισμό με επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο των κανόνων και της νομιμότητας, με κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, αλλά και άλλες που λειτουργούν με τρόπο που θα μπορούσε να ονομαστεί πειρατικός ή και παρασιτικός, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης στην εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης αξιολόγησης από τον ΟΟΣΑ σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Σε αυτό το πλαίσιο, αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, και δυστυχώς υπάρχουν, πρέπει να συμβάλουμε όλοι -και η Επιτροπή Ανταγωνισμού- για να αναβαθμιστεί ο έλεγχος με στόχο την εταιρική κοινωνική ευθύνη και να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα, όπως προανέφερα. Άλλωστε, ζούμε σε εποχή παγκόσμιου ανταγωνισμού και στόχος είναι η οργάνωση του πλαισίου για έναν ανταγωνισμό που δεν θα απειλεί, αλλά θα προστατεύει τα κοινωνικά αγαθά κι αυτό είναι και ο όρος για τη συνοχή της οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία παρατηρητήριου επιχειρηματικότητας για καλύτερη διάγνωση των όρων ανταγωνισμού στις διάφορες περιοχές και αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να διασφαλισθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό το ότι τελείωσε η μακρά περίοδος των μνημονίων, αλλά έχουμε επίγνωση ότι δεν χωράει εξωραϊσμός της κατάστασης, καθώς τα προβλήματα που μένουν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι σημαντικά.

Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, δεν βοηθάει η καταστροφολογική τάση και ο μηδενισμός των πάντων χωρίς να βλέπουμε τις αλλαγές των συνθηκών και τις δυνατότητες που έχουμε για να περάσουμε τα προβλήματα. Είναι μια νέα φάση αυτογνωσίας, όπως είπε, που θα οδηγήσει σε νέο πρότυπο ανάπτυξης χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, θα ενσωματώνει τα μαθήματα του παρελθόντος και θα οδηγήσει σε μία εξωστρεφή και δίκαιη κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: