Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου δήλωσε ότι, επανέρχεται η Δημοκρατία στα ΑΕΙ, αναφερόμενος στην εκλογή των Πρυτανικών Αρχών.

Για τα Μεταπτυχιακά, ο υπουργός δήλωσε ότι το 44% των προγραμμάτων είναι δωρεάν και επομένως δεν μπορεί το οικονομικό να αποτελεί μοναδικό κριτήριο για την διασφάλιση της ποιότητάς τους.

Σ ό,τι αφορά στις αλλαγές στα Λύκεια, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε πως στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Θέλουμε, είπε ο υπουργός, ένα Λύκειο με λιγότερα μαθήματα και σε μεγαλύτερο βάθος.

Σε ό,τι αφορά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο κος Γαβρόγλου είπε πως έχει διαβεβαιώσεις ότι πολλά άρθρα θα υπερψηφιστούν και από την αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι επιστρέφουμε ακριβώς στη ρύθμιση της κας Γιαννάκου του 2007. Η κα Διαμαντοπούλου το 2011 είχε καταργήσει την ρύθμιση της κας Γιαννάκου του 2007. Υπάρχει μια γενικότερη αύξηση της παραβατικότητας και στην κοινωνία μας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Νομίζω ότι πρέπει η παραβατικότητα να παταχθεί στα πανεπιστήμια. Αλλά η πάταξη της παραβατικότητας δεν μπορεί να γίνεται με το να μπαίνει η αστυνομία κάθε μέρα στα πανεπιστήμια, κατέληξε ο κος Γαβρόγλου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: