Νέο τοπίο διαμορφώνεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται και το νέο σύστημα των Πανελλαδικών.

«Η ΟΛΜΕ να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις Πανελλαδικές»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολίασε τη στάση της ΟΛΜΕ απέναντι στις αλλαγές στην Γ’ λυκείου και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: «Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τελειώνει ένας δυϊσμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου. Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών, δήλωσε: «Όταν λένε ότι δημιουργούμε ανέργους, τους ρωτώ αν πας στο πανεπιστήμιο αποκλειστικά για να βρεις δουλειά. Τα πανεπιστήμια είναι για να μορφωνόμαστε. Ειδικά με την ψυχολογία υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα νέα παιδιά. Το θέμα είναι αν οι καθηγητές θέλουν κι άλλους στα πόδια τους. Δεν είναι μια παροχολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ήδη έργο, για παράδειγμα έχουμε ήδη δώσει καινούργιες θέσεις καθηγητών».

Ο κ. Γαβρόγλου απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, και εξέφρασε την άποψη ότι «ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: