Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και πυρά στη ΝΔ από τη Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου, του Κινήματος Αλλαγής. «Η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα», είπε η Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία της παράταξης, και μέτωπο με τη συντήρηση και τον λαϊκισμό, και τόνισε ότι στο συνέδριο του Μαρτίου θα διαμορφωθεί η λαΐκή προοδευτική πρόταση. Αναφερόμενη στο Σκοπιανό κατήγγειλε μικροκομματικά παιχνίδια γύρω από το όνομα, και υποστήριξε ότι η διγλωσσία της κυβέρνησης, υπονομεύει τη διαπραγμάτευση. «Είμαστε έτοιμοι για σύνθετη ονομασία, αν τα Σκόπια εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής, στην Ευρωπαΐκή Βαλκανική Χερσόνησο» και χαρακτήρισε το συνέδριο ευκαιρία για νέα αρχή, και άνοιγμα στους νέους.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι τόνισε ότι «η νέα εποχή για τη χώρα περνά μέσα από τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Περνά από την ήττα όλων των πολιτικών που οδηγούν στην συντηρητική οπισθοδρόμηση καθώς και την παλινόρθωση της Δεξιάς». Και για να γίνει πιο σαφής ανέφερε ότι «η νέα εποχή για τη χώρα περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Περνά από την ήττα όλων των πολιτικών που οδηγούν στη συντηρητική οπισθοδρόμηση, καθώς και την παλινόρθωση της Δεξιάς.

Η κ. Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι «η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει ήδη «φροντίσει» να περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού. Με την έξοδο από το 3ο -δικό του- Μνημόνιο, έχουμε είσοδο στο 4ο άτυπο Μνημόνιο που έχει ήδη συμφωνήσει και προκαταβολικά νομοθετήσει. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι αποκαλυπτικές.Με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο, «σχεδόν τα πάντα έγιναν πιο εύκολα» για την εφαρμογή των συντηρητικών πολιτικών λιτότητας».

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αύριο στη Βουλή, ενώ επέκρινε έντονα τη ΝΔ πως παραμένει δέσμια των πιο ακραίων συντηρητικών αντιλήψεών της.

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά 

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

«Είμαστε έτοιμοι για σύνθετη ονομασία, αν τα Σκόπια εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής, στην Ευρωπαική Βαλκανική Χερσόνησο». Χαρακτήρισε το συνέδριο ευκαιρία για νέα αρχή, και άνοιγμα στους νέους.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: