Έρχομαι σαν συνέχεια, δεν έρχομαι για να γκρεμίσω, τόνισε η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, ενώ εξήρε το έργο του προκάτοχου της Αριστείδη Μπαλτά. Η κα Κονιόρδου ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, είναι στη φάση της τελικής διαμόρφωσης και πως πρέπει επειγόντως να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να ακούσει και πάλι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε αν είναι να γίνουν κάποιες επιμέρους βελτιώσεις χωρίς όμως να αλλάζει άρδην όλη του τη δομή, καθώς και να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η κα Κονιόρδου επισήμανε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να εμπνεύσει συνεργασίες, να μπορεί να συνεργαστεί με άλλα υπουργεία, προκειμένου να τονίσει τις προτεραιότητες της Παιδείας αλλά και του Τουρισμού.

Για την Εθνική Πινακοθήκη ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υπάρξει μία λύση στο θέμα αυτό.
Για τον τομέα του αθλητισμού τόνισε ότι το μείζον ζήτημα πλέον είναι να αλλάξουν οι νοοτροπίες, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται να έχουμε μία στρατηγική, ενώ απαραίτητη είναι -όπως είπε- και η συμπόρευση και η συστράτευση των ίδιων των πολιτών.

Μοιράσου το άρθρο: