Νέα επίθεση στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Εύβοια, υπογραμμίζοντας πως «η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θέλει να γυρίσει τη χώρα σε βούρκο σκανδαλολογίας». «Προφανώς και θα απαντήσουμε σκληρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης της παράταξής μας. Αυτό θα το κάνουμε, στη Βουλή, οργανωμένα και συντεταγμένα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το 2018 θα είναι έτος πολιτικών αλλαγών» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Μαντούδι της Εύβοιας, σημειώνοντας πως «οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μια αναμέτρηση για το τι έγινε στο παρελθόν».

Για την υπόθεση της Nοvartis δόθηκε το πρωί συνέντευξη τύπου στην Πειραιώς με την συμμετοχή της κυρίας Σπυράκη και των αρμόδιων τομεαρχών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Για «ωμότατη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που συνιστά σκάνδαλο» έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση της Novartis και επικαλέστηκε την παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο, τις δηλώσεις υπουργών και την «προαναγγελία σε ανύποπτο χρόνο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο του 2017». Παράλληλα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «απουσιάζει από την πρόταση της κυβέρνησης η διερεύνηση της περιόδου της υπουργίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή». Είχε προηγηθεί, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης αμφισβήτησε τη διαδικασία επιλογής των προστατευομένων μαρτύρων και ρώτησε: «Αν πρέπει να αποδειχθεί ότι οι μάρτυρες είναι ψευδομάρτυρες και αυτός που τους έβαλε είναι κάποιος υπουργός, τότε θα βγάλουν τις κουκούλες για να αποδειχθεί;».

«Ναι μεν όλα στο φως προκειμένου διερευνηθεί πλήρως οποιοδήποτε ζήτημα και σκιά» ανέφερε ο κ. Βορίδης, αλλά σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφήνει ερωτηματικά. Εξήγησε ότι με βάση το άρθρο 154 του κανονισμού της Βουλής η πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης, αυτό όμως προϋποθέτει να υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα.
Η Βουλή δεν είναι σύλλογος νομικού προβληματισμού ή ερευνητικό ινστιτούτο.

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Μόνο ο κ. Κουρουμπλής τυγχάνει της εύνοιας αυτής»

«Μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκου στην αρχή της υπουργίας του κ. Κουρουμπλή, οδήγησε στη μη μείωση των τιμών», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Δεύτερο παράδοξο, είπε, είναι η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στην εφημερίδα Documento.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το αποδεικτικό υλικό στηρίζεται σε εικασίες και υποθέσεις. Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία με βάση φήμες και «εκτιμώ, θεωρώ κ.λπ. των προστατευομένων μαρτύρων». Μόνη η κατάθεση των προστατευμομένων μαρτύρων δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία. Όσον αφορά το καθεστώς των προστατευομένων μαρτύρων και των μαρτύρων δημοσίου ενδιαφέροντος, πρέπει να υπάρξει προηγούμενη έγκριση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τέτοια έγκριση δεν υπάρχει από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την εισαγγελέα διαφθοράς».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος  αναφέρθηκε στα ονόματα που περιλαμβάνει το έγγραφο του FBI, λέγοντας ότι δεν προκύπτουν από την έρευνα, αλλά προέκυψε από αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών, ενώ υπενθύμισε ότι  η εισαγγελέας δεν έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη αμέσως μόλις προέκυψε το όνομα πολιτικού, αλλά με τέσσερις μήνες καθυστέρηση.

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο: