Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Στεργίου παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

Σε ερώτηση σχετικά με την επένδυση της Eldorado στη Χαλκιδική ο κ. Στεργίου δήλωσε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους μεταλλωρύχους και υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν αδιαφορεί για το παρόν και το μέλλον τους. Αντιθέτως, σημείωσε ο κ. Στεργίου, τους ζητούμε να μη μπουν στο «παζάρι» που επιχειρεί η κυβέρνηση με την εν λόγω πολυεθνική ή και με άλλες μεγάλες εταιρείες που καιροφυλακτούν να αρπάξουν τον τεράστιο πλούτο της περιοχής.

Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προβούν σε κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου ώστε να φτάσουν στο αποτέλεσμα ταυτόχρονα και της εξόρυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας τα εργαλεία της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Γι αυτό το λόγο , ανέφερε ο κ. Στεργίου, απαιτείται σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να ανασχεθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που επέρχεται σε όλη την Ευρώπη αλλά και το «παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης» που σερβίρει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: