Τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα από πλευράς κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη. Στη Βουλή η τροπολογία για την ίδρυση σε όλη την Ελλάδα των λαϊκών αγορών των παραγωγών.

Προτεραιότητα η συνεργατική δραστηριότητα

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «ο αγροτοδιατροφικός χώρος είναι αυτός ο οποίος έχει τις δυνατότητες με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, να βοηθήσει σημαντικά για την επαναφορά της χώρας μας στην κανονικότητα».

«Η ψήφιση, παράλληλα, του συγκεκριμένου νόμου, θα μας δώσει και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μαζί με τους αλιείς στην υλοποίηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουμε ετοιμάσει και έχει μεγάλη ανάγκη ο αλιευτικός χώρος, όπως είναι η ίδρυση του Ταμείου αλληλοβοήθειας, για το οποίο η ΕΕ συνεισφέρει μέχρι το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αυτό θα καλύπτει μελλοντικές ζημιές σε εισόδημα και εξοπλισμό από δυσμενή καιρικά και περιβαλλοντικά φαινόμενα» επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε πως η συνεργατική δραστηριότητα, μέσα από τις δυνατότητες που δίνει το πλαίσιο λειτουργίας του συνεταιριστικού χώρου, αποτελεί προτεραιότητα.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, η επίσκεψή του είχε «συμβολικό» χαρακτήρα. Ο κ. Αποστόλου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), τους εκπροσώπους των εμπόρων και τους εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: