Η Ελλάδα διανύει τα τελευταία μέτρα της διαδρομής προς την έξοδο από την επιτροπεία και παράλληλα προετοιμάζει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα με βασικό άξονα την προσήλωση στη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού.

Στις αλλαγές που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, την αξιολόγηση, την κινητικότητα, την τοποθέτηση γενικών γραμματέων και διευθυντών εντός των επόμενων μηνών, αναφέρθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από την προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να απουσιάσει η Δημόσια Διοίκηση επισήμανε και για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης υλοποιεί ήδη ένα τριετές συνεκτικό πλαίσιο, την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση 2017 – 2019», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως εξήγησε, το πλαίσιο αυτό στρέφεται σε δύο κατευθύνσεις:

1. Στην ανασυγκρότηση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, με:

*Αξιολόγηση Δομών του Δημοσίου

*Ψηφιακά Οργανογράμματα και Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας

*Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ψηφιοποιώντας τις υπηρεσιακές μεταβολές,

*Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που στο εξής θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά,

*Κρίσεις Προϊσταμένων μετά από πολλά χρόνια και

*Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, με ανοιχτή προκήρυξη των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων.

2. Στην υλοποίηση έργων και δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Αναφέρθηκε σε εμβληματικά έργα, που υλοποιούνται ήδη, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου.

Η σημερινή μέρα του συνεδρίου, ξεκίνησε με την ομιλία του Τόμας Βίζερ, ο οποίος ρωτήθηκε για το κατά πόσο πιθανό είναι να υπάρξει μία προληπτική γραμμή στήριξης για τη χώρας μας, μετά το τέλος του προγράμματος, με τον πρώην επικεφαλής του Euroworking Group να χαρακτηρίζει κάτι τέτοιο, σχεδόν απίθανο.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: