Καλό είναι να μην εμπλέκεται ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας σε μικροκομματικά ή μικροπολιτικά παιχνίδια, ο ρόλος του κ. Στουρνάρα δεν πρέπει να στοχοποιείται, αλλά θα πρέπει ο ρόλος του να θωρακίζεται και να διασφαλίζεται, γιατί νομίζω ότι δεν έχει επιδιώξει άλλον ρόλο μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

Ερωτηθείς για την μη περικοπή των συντάξεων ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ κατέθεσε πρόταση νόμου που προβλέπει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών του ΚΙΝ.ΑΛ ο κ. Κατρίνης είπε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ δεν έχει αγωνία να γίνει συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και ότι έχει ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση. Δεν μπορεί να πάμε σε μια εναλλαγή όπως τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να μπουν όλοι -των προοδευτικών δυνάμεων- σε επίπεδο προγραμματικό, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κατρίνης επεσήμανε το ΚΙΝ.ΑΛ είναι υπέρ της εξεύρεσης λύσης με συγκεκριμένους όρους, αλλά όχι οποιασδήποτε συμφωνίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: