Ύστερα από μια μακρά προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι κορυφώνουν τον αγώνα τους ενόψει της κάλπης της Κυριακής.

Η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική της ομιλία στο κλειστό Σπόρτιγκ μίλησε για τη μεγάλη Κεντροαριστερά με αυτόνομη πορεία.

«Δεν βολευόμαστε με μία μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Και δεν θα γίνουμε ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες. Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση. Και ας το πάρουν επιτέλους απόφαση. Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κ. Γεννηματά

«Αν έχουμε κάτω από 200.000 ψηφοφόρους έχουμε ηττηθεί» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ τόνισε ότι «ο προοδευτικός φορέας δεν είναι δεκανίκι, ο προοδευτικός φορέας είναι μία μεγάλη προοδευτική δύναμη που τη στιγμή των εκλογών θα αποφασίσει τις σωστές κινήσεις για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη».

«Την Κυριακή δεν πάμε να ψηφίσουμε μόνο ένα πρόσωπο. Η ψήφος είναι δήλωση και πολιτική πράξη ότι δημιουργούμε διέξοδο, αλλαγή στο διχαστικό δίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, που καθηλώνει τη ζωή της χώρας και καθυστερεί την ανάπτυξη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και πρόσθεσε ότι «Το θέμα είναι ότι χρειάζεται ουσιαστική ενότητα, όχι ενότητα εξουσίας, αλλά πολιτική και ηθική ενότητα, συλλογικότητα, ένα κόμμα, το οποίο θα είναι θεσμικό και όχι αρχηγικό. Εγώ πιστεύω, πως όπως όλες οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας συνοδεύτηκαν με αλλαγή γενιάς στο πολιτικό προσκήνιο, αυτό θα γίνει και τώρα».

«Ένα κόμμα – θυγατρική της ΝΔ δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να εμπνεύσει, δεν μπορεί να φέρει πίσω τον κόσμο μας. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η ψήφος στην προοδευτική παράταξη, δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή

«Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως εμείς είμαστε οι φορείς της νέας εναλλακτικής, προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης, ώστε να μας αποδώσουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό» τονίζει μέσα από την ιστοσελίδα bankingnews ο Γιάννης Μανιάτης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: