Από τις αρχές του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της τεχνολογικής καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και παράλληλα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδέχεται να παρουσιάζει αυτή η καινοτομία.

Την απάντηση αυτή έδωσε  ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ντομπρόβσκις, στην παρούσα φάση, η Επιτροπή θα δώσει έμφαση σε ζητήματα όπως οι πρωτοβουλίες τις οποίες θα μπορούσαν να αναλάβουν οι εποπτικές Αρχές για τη στήριξη της τεχνολογικής καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, παρέχοντας λειτουργίες για τη διευκόλυνση της καινοτομίας, μετασχηματιστικές τεχνολογίες, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και την αποσαφήνιση και τη σύγκλιση των απαιτήσεων και των πρακτικών αδειοδότησης και εποπτείας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνολογία.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρσε  «γενικόλογη» την απάντηση του κ. Ντομπρόβσκις, γιατί, όπως επισήμανε, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «απέφυγε» να απαντήσει σχετικά με το αν και πώς οι πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ανάπτυξη του κλάδου fintech θα δώσουν «προτεραιότητα στα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας τα οποία σημειώνουν μεγάλα ποσοστά νεανικής ανεργίας και ταυτόχρονα χαρακτηρίζονται από υψηλή επιστημονική κατάρτιση και brain drain».

Μοιράσου το άρθρο: