Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε: Ο πειρασμός της μιζέριας είναι διαβρωτικός και χρειάζεται πολύ δύναμη να αντέξει κανείς σε αυτού του είδους τις λειτουργίες της ψυχολογίας. Δεν έχει κανέναν συσχετισμό η διανομή του κοινωνικού μερίσματος με τις διαδικασίες στην κεντροαριστερά, είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε στην αντιπολίτευση το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι, οι διαδικασίες στην κεντροαριστερά για την εκλογή ηγεσίας έγιναν με δημοκρατικό τρόπο και δεν μοιάζουν με άλλες διαδικασίες που προηγήθηκαν στον ίδιο χώρο και ήταν τραυματικές στην εκλογή της προηγούμενης ηγεσίας, όπου ακούστηκαν τρομερά πράγματα, μιλώ για την εποχή Παπανδρέου Βενιζέλου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τώρα έγιναν με εξαιρετικό τρόπο οι διαδικασίες και κρατήθηκε ένας πολιτικός πολιτισμός, τόνισε. Το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα για το χώρο, συμπλήρωσε ο κος Κουρουμπλής, διότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για το εγχείρημα που επιχειρείται και εύχομαι να πάει καλά το εγχείρημα. Οι πρώτες εκτιμήσεις -επεσήμανε ο κος Κουρουμπλής- είναι ότι το εγχείρημα της διεύρυνσης δεν πέτυχε, οι δυο υποψήφιοι για τον δεύτερο γύρο είναι πασοκογενείς και αυτό είναι ένα θέμα, το πώς θα το διαχειριστούν.

Ερωτηθείς για το αν θα εξαντλήσει η κυβέρνηση τον πολιτικό της χρόνο ο υπουργός Ναυτιλίας εκτίμησε ότι οφείλει να εξαντλήσει την τετραετία.

Αναφερόμενος σε μια από τις δράσεις του υπουργείου του, ο κος Κουρουμπλής είπε, ότι επαναφέρουν την σίτιση στους σπουδαστές στις σχολές ναυτικής εκπαίδευσης και αφορά 5.000 οικογένειες. Έχει πολλά πράγματα να κάνει η κυβέρνηση σε κάθε υπουργείο -πρόσθεσε- και ο κόσμος μπορεί να εκφράσει ξανά την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα, γιατί εμπιστεύεται το καθαρό βλέμμα του Τσίπρα, κατέληξε ο κος Κουρουμπλής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: