Οι υπόδικοι της ΧΑ τα βάζουν με αθώα θύματα των πολέμων και των διώξεων που τους ξερίζωσαν από την πατρίδα τους, από τη γη τους, από τα σπίτια τους και τους έστειλαν εδώ να ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι και ταυτόχρονα και οι Έλληνες εργαζόμενοι υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια, με αιχμή τα γεγονότα έξω από σχολεία του Περάματος.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το 2018, θα εφαρμοστούν νέα μέτρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αύξηση του αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, επιπλέον αντεργατικά μέτρα.

Όπως εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας, τα μέτρα αυτά, θα ισχύσουν μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, του τρίτου μνημονίου, ενώ επισήμανε ότι ο λαός δεν θα αποδεχτεί τους «μόνιμους κόφτες» στη ζωή και τα δικαιώματα που του έχουν απομείνει, για χάρη μιας ανάκαμψης υπέρ των κερδών λίγων καπιταλιστών.

Επεκτείνοντας την κριτική του προς όλα τα κόμματα, είπε πως δημαγωγούν και κοροϊδεύουν τους αγρότες, προσπαθώντας να κρύψουν ότι η πρωτογενής παραγωγή, μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα, καθορίζεται – υποτάσσεται τελικά, στις σχέσεις που συμφέρουν τον μεγαλέμπορο, τον βιομήχανο, τις τράπεζες, δηλαδή αυτό που λέμε, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Αφού, ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε του αγρότες να αντιληφθούν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουν ότι υπάρχουν και περιθώρια επιστροφής σε κάποιες καλύτερες μέρες, υπογράμμισε ότι και η νέα ΚΑΠ και τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης είναι για τους λίγους, τους εμποροβιομήχανους και ορισμένους μόνο καπιταλιστές, μεγαλοαγρότες, αφού απαιτούνται για την ένταξη σε αυτά, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ίδια συμμετοχή.

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει διέξοδος για όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, για το δρόμο όπου ο λαός θα είναι πραγματικά στην εξουσία, με κοινωνικοποιημένες τις καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, τη γη, τα συγκεντρωμένα μηχανοποιημένα μέσα παραγωγής, τις κρατικές υποδομές, το εμπόριο, με άμεση ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό και για παραγωγή, με στόχο την ικανοποίηση πρώτα απ’ όλα των μεγάλων λαϊκών αναγκών, της διατροφής του λαού, της εξασφάλισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία.

Τέλος, προειδοποίησε πως ο δρόμος για την εργατική κοινωνική – οικονομική και πολιτική διέξοδο και προοπτική είναι δύσκολος και κάλεσε σε μια Κοινωνική Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ.

Πηγή : ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: