«Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, αντικειμενικά, μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας για την πλειοψηφία της νεολαίας. Να απαντήσει στους προβληματισμούς και τα αδιέξοδα που βιώνει, ζώντας μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Να τροφοδοτήσει όνειρα κι ελπίδες, για μια ζωή πραγματικά ευτυχισμένη» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου, στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Αναφέρθηκε στην επιτάχυνση της αναδιάταξης των συμμαχιών των αστικών κομμάτων στο πλαίσιο των διεργασιών αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος, σημειώνοντας, κυρίως, ότι «όσο αποκαλύπτεται η κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και των διεθνών συμμαχιών του, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τόσο δυναμώνει η κούφια για δευτερεύοντα ζητήματα αντιπαράθεση μεταξύ τους».

Είπε ότι καταλύτης των διεργασιών ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών «που έγινε με τη καθοδήγηση των ΗΠΑ και της Γερμανίας κυρίως, αλλά και την στήριξη τμημάτων του κεφαλαίου, που ενδιαφέρονται για τις μπίζνες τους και την αναβάθμισή τους στην περιοχή».

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: