Με συνεχή επικοινωνία Αθήνα και Λευκωσία καθορίζουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, εν όψει της συνάντησης σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών στις 18 Ιανουαρίου στον Μον Πελεράν της Ελβετίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στην οποία συζητήθηκε η στρατηγική των επομένων ημερών.

Η Τουρκική ηγεσία επιχειρεί να υποβαθμίσει την διάσκεψη της Γενεύης αλλά και την συνέχεια που θα δοθεί στον Μον Πελεράν με τις συναντήσεις των τεχνικών Επιτροπών στις 18-20 Ιανουαρίου.

Από το Παρίσι όπου βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολίασε με δηκτικό τρόπο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του αμερικανικού περιοδικού POlitiko που επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο για τον «εκτροχιασμό» όπως γράφει των συνομιλιών της Γενεύης.

«Αυτοί που είναι «η φωνή του Κυρίου τους», δηλαδή των Τούρκων είναι βολικό να θεωρούν ότι η επιτυχία στην Γενεύη θα ήταν να παραδινόμασταν στους Τούρκους», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, που συμμετείχε μαζί με τον Νίκο Κοτζιά στη διάσκεψη της Γενεύης, αποτίμησε θετικά τα όσα έγιναν στην Διάσκεψη λέγοντας ότι οι λεονταρισμοί δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο: