«Θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας» τόνισε, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων Eπιμελητηρίων της Μακεδονίας και παραγωγικών φορέων, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, απηύθυνε πρόσκληση προς την αυτοδιοίκηση και προς τους παραγωγικούς φορείς για τη χάραξη μιας «συνεκτικής στρατηγικής», ώστε «να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, «ως προς το οικονομικό της σκέλος, τουλάχιστον» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στρατηγική πρέπει να τη χαράξουμε όλοι μαζί, για να μπορεί να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική και να ξέρετε ότι σε αυτόν τον αγώνα πρώτος θα μπω εγώ μπροστά».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι από τη δική μου πλευρά θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία, την οποία πρέπει να απολαμβάνουν, όπως την απολάμβαναν εκατονταετίες τώρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος σε όσα είχε ήδη πει η ΝΔ πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αναφέρθηκε και στο κάλεσμα του ΣΕΒΕ. «Αυτή η συζήτηση, είναι μια συζήτηση – σε αντίθεση με ότι έγινε στην πόλη σας χθες – η οποία είναι ανοιχτή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε να κρύψουμε κάτι. Και ότι πρέπει να πούμε για την υπόθεση αυτή, ας το πούμε δημόσια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά σας, για να δηλώσω την απόφασή μου να σταθώ δίπλα σας απέναντι στα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε και συνέχισε: «Δυστυχώς, τώρα, όλοι οι Έλληνες πια, διαπιστώνουν κάτι που είχα πει εδώ και καιρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσε, μένουν όρθια στο δρόμο της χώρας προς το αύριο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι και σε προηγούμενη συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς, επίσης σε προηγούμενη εκδήλωση του ΣΕΒΕ, είχε ασκήσει κριτική, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «για το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας για τα μακεδονικά προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Θυμάμαι ότι ο Πρωθυπουργός με είχε περίπου χλευάσει για την μεγάλη έμφαση, την οποία έδινα σε αυτή την διάσταση του προβλήματος. Και δυστυχώς τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα είναι ήδη μπροστά μας. Και καλούμαστε όλοι μαζί, κι όταν λέω όλοι μαζί, εννοώ το κεντρικό κράτος, οι περιφέρειες με μπροστά την ΠΚΜ, η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, όλοι οι παραγωγικοί φορείς, να χαράξουμε μια συνεκτική στρατηγική για να μπορέσουμε να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως προς το οικονομικό της σκέλος, τουλάχιστον».

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η ΝΔ δεν κατάφερε να αποτρέψει τη Συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι «έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών». «Αλλά, δυστυχώς κάθε μέρα που περνά είναι και μια πρόσθετη δικαίωση της στάσης της ΝΔ» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ προχθές «ομολόγησε» δημόσια, ότι «συνειδητά, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα, με αντάλλαγμα την αποδοχή από μέρους τους του ονόματος Βόρεια Μακεδονία», ενώ παρέπεμψε και στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, σχετικά με προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα της γειτονικής χώρας, από το 2015.

«Η ζημιά δυστυχώς έχει γίνει, θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της Συμφωνίας, η οποία δεν είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αφού προέβλεψε ότι ο κ. Τζιτζικώστας θα επανεκλεγεί «πανηγυρικά» περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συνέχισε: «Εμείς, ως επόμενη κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».

Ο κ. Μητσοτάκης, πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής υπό την εποπτεία της ΠΚΜ που θα διαμορφώσει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την προστασία των μακεδονικών προϊόντων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγεγνάκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, βουλευτές της ΝΔ, ευρωβουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων, κ.α.

Επίσκεψη στον «Φάρο του Κόσμου»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκέφθηκε το απόγευμα το χώρο της οργάνωσης «Φάρος του Κόσμου», που λειτουργεί υπό την εποπτεία της τοπικής μητρόπολης, στο υπόγειο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, ως κέντρο νεότητας για τους μικρούς Ρομά, στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.
«Είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα τείχη των διακρίσεων», τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, ανεξαρτήτως σε ποια περιοχή έχουν γεννηθεί, ή κατοικούν.
«Δεν υπάρχουν δύο Θεσσαλονίκες. Εάν στο μυαλό κάποιων αυτό ισχύει, εμείς είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα τείχη της διάκρισης». «Εμείς και εγώ προσωπικά έχω ένα μεγάλο όνειρο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και αυτό είναι να σας δώσω ευκαιρίες, ίσες ευκαιρίες. Και θέλω πραγματικά να φτάσουμε κάποια στιγμή στο σημείο και να το πιστέψουμε όλοι μας – γιατί από εσάς εξαρτάται πρωτίστως – το παιδί, το οποίο γεννιέται εδώ πέρα στον ‘Αγιο Νεκτάριο να αισθάνεται και να πιστεύει το ίδιο, ότι έχει τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες ευκαιρίες με το ένα παιδί που γεννιέται στο Πανόραμα. Αν το καταφέρουμε αυτό και το πετύχουμε όλοι, αν βοηθήσουμε όλοι, το κράτος, η εκκλησία, ο δήμος, τότε, θα έχουμε πετύχει κάτι πράγματι πολύ σπουδαίο».

(EUROKINISSI)

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την οικεία μητρόπολη, τις τοπικές αρχές για τη στήριξή τους προς τα παιδιά, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους και παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να εργάζονται για αυτούς. «Όλα όμως ξεκινούν από εσάς με την πίστη που έχετε στις δικές σας δυνάμεις. Με την προσπάθεια την οποία καταβάλετε να μπορέσετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Να αποδείξετε ότι δεν υπάρχουν όρια στις φιλοδοξίες σας και στα όνειρα σας. Και μη σας πει ποτέ κανείς ότι πρέπει να βάλετε κάποιο όριο στο πόσο ψηλά πρέπει να φτάσετε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε στους μικρούς Ρομά ότι υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί κανείς να ακολουθήσει στη ζωή, ο ένας της «παραβατικότητας», ο οποίος φαντάζει ίσως αρχικά, «ελκυστικός», αλλά γρήγορα οδηγεί σε αδιέξοδα και ο δρόμος της σκληρής δουλειάς, της γνώσης, του σχολείου, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας. «Είναι ο δρόμος, ο οποίος θα επιτρέψει σε σας να μπορέσετε πραγματικά να ελπίζετε ότι θα ζήσετε μια ζωή αντάξια των ονείρων σας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης με υποψήφιους του συνδυασμού του Ν.Ταχιάου

Σε χαλαρή συνάντηση, σε καφέ στην οδό Λ.Νίκης, των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού » Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα» του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου παραβρέθηκε το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους υποψήφιους και με τον επικεφαλής του συνδυασμού Νίκο Ταχιάο και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε η σύζυγός του Μαρέβα, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, υποψήφιοι δημοτικοί και υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι, κ.α.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: