Με ομιλία του πρόεδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε το 12ο Συνέδριο της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του επισήμανε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στον «ολισθηρό δρόμο» ,τον κατηγόρησε εκ νέου ότι είπε «ναι» εκεί που όλοι είπαν «όχι» και χαρακτήρισε «αντισυγκέντρωση» την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ είπε ότι «είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τις εκλογές. Και είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός γιατί συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον».

Επίσης πρόσθεσε ότι «Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Κύριε Τσίπρα δεν σώσατε καμία Μακεδονία» τόνισε και πρόσθεσε ότι «το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες μας, είπατε ναι εκεί που άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Σταματήστε επιτέλους να προσβάλλετε του Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες».

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του είπε ότι στις 10 Ιανουαρίου– που είναι η ημέρα που θα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ – θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Επίσης ανακοίνωσε την απόφασή του να προτείνει την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, ανακοίνωσε στην καταληκτική του ομιλία στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019».

Κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευθούν λέγοντας «Γυρίζω την Ελλάδα, κοιτάζω τους Έλληνες στα μάτια και τους ζητάω να μας εμπιστευτούν. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε το μέλλον με πυξίδα το εθνικό συμφέρον. Να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με τους πιο άξιους. Η Ελλάδα θα πάει, επιτέλους, μπροστά!»

O κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τους στόχους της πολιτικής του που είναι:

-Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
-Μια ανοιχτή Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.
-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
-Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.
-Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
-Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κατηγορώντας τον για τυχοδιωκτισμό και υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων, προς όφελος των μικροπολιτικών του επιδιώξεων.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: