Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος δήλωσε: Δυστυχώς η μάχη για την ονομασία των Σκοπίων έχει χαθεί σε διεθνές επίπεδο.

Στον ΟΗΕ οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, εξήγησε, ο κ. Κύρτσος, επισημαίνοντας ότι και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 680 στους 751 αλλά και σε οποιαδήποτε εφημερίδα του εξωτερικού θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με τη Μακεδονία.

Το ερώτημα, πρόσθεσε, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι τι συνέπειες θα έχουμε εάν συνυπογράψουμε αυτήν την ήττα, διευκρινίζοντας ότι είναι εσωτερικό το πρόβλημα, θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και πολιτικής εξέλιξης.

Ο κ. Κύρτσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση ασχολείται με ένα θέμα χωρίς να υπάρχει σοβαρό κίνητρο, επειδή έχει κάνει την εκτίμηση ότι καλύτερα να μιλάμε γι’αυτό παρά για την προοπτική των συντάξεων και τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα. Επίσης, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση προτιμά να μιλάμε γι’αυτό, γιατί εφόσον υπάρχει το παρελθόν το δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει κάποιες φθορές προς τα δεξιά και επομένως έχει μία επικοινωνιακή και κομματική σκοπιμότητα.

Οι άλλοι είναι που επείγονται, υπογράμμισε αναφορικά με τα Σκόπια, γιατί υποτίθεται θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά γιατί να τους διευκολύνουμε εμείς την ώρα που αυτοί πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία να μας πείσουν; Η σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων, τόνισε, είναι πιο ήπια στην έκφρασή της από την προηγούμενη ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την ουσία, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 80 με 85% των Σλαβομακεδόνων είναι αδιάλλακτοι σε ό,τι αφορά την εθνότητα, τη γλώσσα και την ονομασία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: