Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου και το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για τις προοπτικές της μεταμνημονιακής εποχής.

Ο κ. Κύρτσος μοιράστηκε την προσωπική του ιστορία ως δείγμα των μικρομεσαίων, που «έπεσαν έξω» λόγω της κρίσης και επεσήμανε πως καμμία κυβέρνηση δεν οργάνωσε μια δεύτερη ευκαιρία με αποτέλεσμα όσοι χτυπήθηκαν το ’12-’13 να βρίσκονται τώρα μπροστά στην απώλεια των περιουσιών τους.

Ο κ. Κύρτσος εκτίμησε ότι καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Ευρώπη (ευρωεκλογές τον Μάιο του ’19) το σκηνικό παραμένει ρευστό και θα έχουμε σκληρή μάχη Κεντροδεξιάς και Άκρας Δεξιάς με την Κεντροαριστερά να έχει σημαντικές δυνάμεις, αλλά να βρίσκεται σε υποχώρηση. Αυτές οι διεργασίες και το «ιταλικό ζήτημα» θα επηρεάσουν σημαντικά σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο και τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Σχετικώς με την συζήτηση για παροχολογία ενόψει εκλογών, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε η μείωση των συντάξεων, λόγω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς είναι ένα αφόρητο μέτρο και η πιθανή ακύρωση αυτού του μέτρου δεν αποτελεί παροχή.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: