Αν στην αίθουσα της Βουλής έφτανε η οργή τους θα πήγαιναν όλοι βόλτα, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Για τους αγρότες είπε πως η αγροτιά βαίνει εξαφανιζόμενη, είτε με το φορολογικό, είτε με τον ΕΛΓΑ, είτε με τον ΟΓΑ, που συνιστούν εφιάλτη.

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε τους βουλευτές που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να τα επιστρέψουν στη χώρα. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα με capital control. Να τα επιστρέψουν, να τα φέρουν εδώ. Δεν είναι ηθικό να έχεις λεφτά και να τα βγάζεις έξω.

Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για μείωση του αριθμού των βουλευτών.Αυτή η Βουλή, πριν κλείσει, πρέπει να κάνει 200 τους βουλευτές και να πάει στη μέση και το μισθό του βουλευτή και αντί για 7.000 να τον κάνει 3.500, γιατί διαφορετικά οι βουλευτές δεν θα μπορούν να πατήσουν στις περιφέρειες τους, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναρωτήθηκε αν γίνεται πράγματι διαπραγμάτευση, διότι αυτό που προκύπτει είναι πως όσα ζητούν οι ξένοι, τα κερδίζουν.Εκτίμησε πως αν η χώρα ξεφύγει μετά το 2018 και χρεοκοπήσει, οι ξένοι θα είναι απολογούμενοι στα κοινοβούλιά τους ότι δεν έδειξαν πρόνοια για το μέλλον. «Ξέρετε πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να αφήσουμε τους τσαμπουκάδες. Τα άλλα κράτη έφυγαν από το μνημόνιο, διότι δεν είχαν ψηφοθηρικές πρακτικές. Η κατάληξη είναι ξεβράκωμα μπροστά στο Σόιμπλε είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών. Θα υπογράψουμε σε όλα, αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ. Εξ αρχής κάναμε το λάθος, έπρεπε το 2009 να έχουμε κάνει εθνική κυβέρνηση, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και το 2011 θα ήμασταν εκτός μνημονίων, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: