Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος μίλησε για τη μίζα των 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που κατηγορείται ότι έλαβε από γερμανική εταιρεία και για «κερασμένα νοσήλια», κατονομάζοντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το πρώτο πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για τα έγγραφα που βρέθηκαν σε κρύπτη θα διαβιβαστεί στην Εξεταστική Επιτροπή.

Έγγραφα με αλλοιωμένα στοιχεία, συμβάσεις με εργολάβους και παραστατικά που έχουν αφαιρεθεί από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ αναζητούν και συγκεντρώνουν και αναζητούν οι επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Η κρύπτη που εντόπισαν στις 26 Οκτωβρίου στα υπόγεια του οργανισμού είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που πιθανόν θα δώσει απαντήσεις για τη διαδρομή του παράνομου χρήματος.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τι θα αποκαλύψει ο έλεγχος στο πώς έγινε η διαχείριση των εκατομμυρίων που πέρασαν στους λογαριασμούς του φορέα ως κρατικό χρήμα, ως δάνεια, ή ως χορηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία είναι αρκετά για να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, νοθεύσεις εγγράφων και από κοινού δράση σε βάρος του δημοσίου, όχι μόνο για τους 22 υπόδικους που έχουν ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και για άλλα πρόσωπα.

Το πρώτο πόρισμα της Γενικής επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου για τη «συμμορία» του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς Ιωάννη Δραγάτση και Στυλιανού Μανώλη.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» για τα «κερασμένα νοσήλια» σε πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές και εκδότες ενώ απέδωσε ευθύνες σε συγκεκριμένους πολιτικούς: «Μιλάω για ευθύνες των Αβραμόπουλου, Λοβέρδου, Λυκουρέντζου, Μηταράκη, Γεωργιάδη […] Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω την απολογία μου […] μου ασκήθηκαν πιέσεις».

Σχετική είδησηΜαρτίνης: Μνημείο διαπλοκής το Ερρίκος Ντυνάν (audio)

Ρεπορτάζ: Μ. Μαγκλάρα
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: